Partnerbericht

Eerste Yente Women’s Business Center geopend in Nairobi

Dat in Nairobi het eerste Women’s Business Center kan worden geopend, heeft alles te maken met de samenwerking met SEED Trust, Yentes partnerorganisatie in Kenia. Via SEED Trust ondersteunde Yente al enige jaren netwerken waarbij ruim 100 vrouwelijke ondernemers aangesloten zijn. Steeds vaker kwamen zij naar het kantoor van SEED Trust om daar gebruik te maken van de computer met internet, kennis en ervaring uit te wisselen en – uiteraard – om zaken te doen. 

Om deze en nog meer vrouwen beter te helpen was uitbreiding nodig. Zo is het plan ontstaan om een Yente Women’s Business Center op te zetten. De activiteiten van het centrum zijn gebaseerd op de jarenlange ervaring die SEED Trust heeft met het coachen van Keniaanse vrouwelijke small business entrepreneurs. Alle programma’s zijn afgestemd op hun specifieke wensen en behoeften. 

Yente heeft de benodigde financiering bij elkaar om te starten dankzij het Huibert van Saande Fonds en het Yente Fund van Triodos Foundation, maar om alle plannen te kunnen uitvoeren is meer nodig. Help mee door voor € 40 een bijdrage te leveren aan een computer unit, of door met € 100 een onderneemster de kans te geven een training te volgen. Voor alle mogelijkheden, klik hier.