Agrics Tanzania, een van de sociale ondernemingen van ICS, is eind december begonnen met de inrichting van een nieuw demonstratieperceel. Agrics stelt kleine boeren in Kenia en Tanzania in staat om agrarische ‘inputs’, zoals gecertificeerde zaden en mest, aan te schaffen op krediet. Maar voordat je als arme boer het weinige geld dat je hebt investeert in zaden en kunstmest wil je natuurlijk wel zeker weten dat het je ook voldoende oplevert. 

Daarom heeft ICS verschillende demonstratiepercelen ingericht. Het ene deel van het perceel wordt ingezaaid met verschillende maisvarianten, het andere deel wordt ingezaaid met dezelfde zaden én voorzien van kunstmest. Zo kunnen we de boeren laten zien wat de verschillen in oogst zijn tussen de twee percelen. "Eerst zien, dan geloven!", denken veel boeren. En gelijk hebben ze.

Boeren die via Agrics agrarische producten hebben besteld krijgen ter aanvulling hierop ook trainingen aangeboden. De boeren leren wanneer en hoe je het beste kunt zaaien en oogsten en hoe de bestelde Agrics producten het beste gebruikt kunnen worden. Dit alles heeft als doel om de oogst van deze boeren te vergroten. Een grotere oogst betekent niet alleen meer voedsel, maar ook meer inkomen en daarmee zicht op een rooskleuriger toekomst.

 

ICS-logo_FC_defv2

ICS

ICS is een innovatieve en pragmatische ontwikkelingsorganisatie. Wij richten ons op duurzame, economische ontwikkeling en het welzijn van …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer