Partnerbericht

Eerst kwam de baas op de fiets

CNV Internationaal steunt vakbondsorganisaties in Afrika en Latijns-Amerika, Centraal en Oost-Europa  en in Azië onder andere in Nepal. Na enkele jaren van samenwerking met Nepalese partners, is programmamedewerker Jan Ridder in Nepal. Doel van zijn bezoek is te bekijken hoe we verder kunnen gaan met de samenwerking nu de maatschappelijke verhoudingen daar recent sterk gewijzigd zijn.

Van 27-30 januari is er in Kathmandu met verschillende Europese en Nepalese partners over de samenwerking gesproken. Waar liggen de prioriteiten voor de Nepalezen? En wat zijn de mogelijkheden en prioriteiten van organisaties die vakbonden ondersteunen zoals het CNV en andere buitenlandse organisaties? Voor de donor-organisaties zelf is het ook nuttig om van elkaar te horen wat hun programma’s inhouden. Waar kunnen we elkaar versterken? Waar kunnen we mogelijk intensiever samenwerken?

Een werkbezoek afgelopen oktober wees al uit dat er mogelijkheden zijn. In de nabije toekomst is een opbouwende rol van de vakbeweing hard nodig voor de vele miljoenen werkenden.

Meer: Automatisch op de hoogte blijven? Meld u aan voor de CNV Wereldnieuwsbrief op www.cnvinternationaal.nl

Foto: Jan Ridder, CNV Internationaal