Partnerbericht

EerlijkWinkelen werkt mee aan #hetzitmenietlekker

Vorige week dinsdag is op de Facebook pagina van Mondiaal FNV de campagne #hetzitmenietlekker van start gegaan! Een mooie slogan om aan te geven dat er helaas nog altijd van alles mis is in de kledingindustrie.

Iedere week wordt er een vraag over kleding beantwoord. De vraag van vorige week: Kan ik met een gerust hart kleding kopen bij H&M? (Nee dus). En deze week Als ik dure kleding kopen krijgen de naaisters toch wel genoeg betaald? (Ook nee dus). Waarom de antwoorden ‘Nee’ zijn wordt uiteraard duidelijk uitgelegd.

Om de lezers en volgers niet helemaal de moed in de schoenen te laten zinken levert EerlijkWinkelen bij ieder artikel een positieve tip. Zoals bijvoorbeeld: Kijk eens bij FairWear welke merken hieraan meedoen. Kies voor een merk met een eigen fabriek waar de arbeidsomstandigheden goed gecontroleerd worden, zoals Studio Jux of Vanilia. Of kies een merk dat zich laat voorstaan op faire praktijken zoals People Tree of Kuyichi. En natuurlijk: Kijk eens bij EerlijkWinkelen voor fysieke winkels en webwinkels die fair fashion verkopen!

De campagne gaat een half jaar duren en iedere dinsdag kun je een nieuwe vraag en antwoord verwachten, en nieuwe tips! De moeite waard om te volgen dus, of zelf je eigen prangende vraag over de mode industrie te stellen!