Partnerbericht

Eerlijke winkels in Leidschendam-Voorburg, waar zijn ze?!

Eerst een tip van een 13-jarige

De vier dertienjarige meiden waren supergoed voorbereid. Daar kan menig journalist nog een puntje aan zuigen! Ze hadden de app en site bestudeerd en zich verdiept in duurzame kleding. Een van de meiden had ook nog een goede tip die we jullie niet willen onthouden: “Als je twijfelt of je dat shirt wel of niet zal kopen, vraag je dan af wat je liever wilt; dat shirt, of die 5 euro?”. Zij dacht dus na voordat ze iets kocht en kocht daardoor minder. En wat ze koopt, dat draagt ze ook.

Waar in vredesnaam zijn die eerlijke winkels?!

Omdat ze maar een dag hadden om winkels te zoeken hadden we via internet vast wat voorwerk gedaan, en we vonden schrikbarend weinig winkels. Zowel Voorburg als Leidschendam hebben een wereldwinkel. Voorburg heeft niet eens een biologische supermarkt, Leidschendam wel, en daar vind je ook een Bodyshop. Beide plaatsen hebben een paar tweedehands of kringloopzaken (Het GOED, de Schatkamer, Moda Usata, de 2e Verleiding).

Horeca

Ook op horecagebied is maar weinig te vinden. In Voorburg Partycentrum Dekkers Hoeve, een naam waarbij je niet meteen aan biologisch denkt, maar de eigenaren kookten al biologisch voordat het hip werd! En dan in Leidschendam Dorrepaal, een leuke en bijzondere plek waar mensen werken met afstand tot de arbeidsmarkt. Maar dit kan toch niet alles zijn?

Kleding

Dat houdt ook niet over. Bij Van Uffelen, Diciassette en Undici schijnen ze een aantal duurzame merken te verkopen, maar ik moet nog checken in de winkel of dat echt wat voorstelt. In Voorburg is er ook nog de Crew Adventure Store, en onder de buitensportmerken bevinden zich altijd heel wat duurzame varianten. Tenslotte in Leidschendam Visualprint waar je shirts kan laten bedrukken, maar ook dit moet nog gecheckt worden. En is dit eigenlijk wel een winkel?

Dus: Tips gevraagd!

Tenslotte nog twee drogisterijen in Voorburg (Healthshop de Waag en Gezond&Wel), die ook biologische cosmetica verkopen. En Life&Garden in Leidschendam waar je biologische planten en potgrond kunt vinden.

EerlijkWinkelen voegt een plaats toe als er minstens 12 gelegenheden zijn. Daar zitten we dus zowel in Leidschendam als in Voorburg nog niet aan. Wie helpt ons zodat we ook deze mooie gemeente toe kunnen voegen aan de EerlijkWinkelen site en app?

De 50 grootste gemeenten van Nederland

EerlijkWinkelen wil niet alleen Leidschendam-Voorburg toevoegen, maar alle ontbrekende grote gemeenten! Dus woon jij in Almere, Maastricht, Dordrecht, Enschede, Zoetermeer, of mis jij je stad? Meld je aan en doe mee!

Deze blog verscheen eerder op Leuk070, de site met leuke weetjes, plekjes en nieuwtjes over de 070 regio. En natuurlijk op EerlijkWinkelen.