Partnerbericht

Eerlijke producten in de bouw: de duurzame rijplaten

 

In de afgelopen jaren is de aandacht voor het aspect duurzaamheid enorm gegroeid. De ontwikkeling van producten en diensten voor een eerlijkere en gezondere wereld gebeurt razendsnel en zorgt voor interessante innovaties binnen verschillende sectoren en vakgebieden. Steeds meer bedrijven richten zich op een waardevolle toekomst waarin de balans tussen de maatschappij, economie en ecologie centraal staat. Deze organisaties nemen dus verantwoordelijkheid en gaan een belangrijk proces in om uiteindelijk klimaatneutraal en circulair, en dus duurzaam, te ondernemen.

Duurzaamheid in de bouw
Ook in de bouwsector wordt duurzaamheid steeds belangrijker, en dit leidt tot spannende ontwikkelingen. Een opvallend duurzaam product dat speciaal is ontwikkeld om ingezet te worden in de bouw zijn Ferex rijplaten.

Deze rijplaten, waar grote bouwmachines overheen kunnen rijden, zijn een vervangend product voor traditionele rijplaten en zijn duurzaam vanwege verschillende waardevolle eigenschappen. Zo zijn de platen bijvoorbeeld gemaakt van composiet, een materiaal dat bestaat uit glasvezelversterkt kunststof. Dit zorgt ervoor dat de rijplaten licht van gewicht zijn en toch veel draagkracht behouden.

Circulaire innovatie
Ferex legt ook waarde op een circulair proces. De rijplaten hebben namelijk een langere levensduur dan de traditionele tegenhanger omdat ze vormvast, UV-bestendig en roestvrij zijn. Na de 15-jarige levensduur kunnen ze ook nog eens gerecycled worden.

Daarnaast worden de Ferex rijplaten verhuurd, waardoor er natuurlijk verschillende instanties meerdere malen gebruik van kunnen maken.

Multifunctioneel inzetbaar
Omdat deze rijplaten een fijne ondergrond creëren zijn ze ook inzetbaar voor doeleinden buiten de bouw. Zo kunnen de platen bijvoorbeeld worden gebruikt als ondergrond tijdens evenementen, zoals festivals. Overal waar een tijdelijke stevige ondergrond of weg nodig is komen deze platen van pas.

Aandacht voor flora en fauna
Er is ook aandacht voor het behoud van flora en fauna, zichtbaar in bepaalde eigenschappen van de rijplaten. Bijvoorbeeld, door het drijvend vermogen en het grote drukverdelende oppervlak van de platen hoeft de ondergrond waarop deze geplaatst wensen te worden niet te worden bewerkt en blijft de grond dus onbeschadigd. Ook zorgt de composiet voor geluidsreductie en is het eenvoudig schoon te maken, zonder gebruik van beschadigende producten.

Tevens is het door het lichte gewicht van de rijplaten mogelijk om twee keer de hoeveelheid platen te vervoeren ten opzichte van traditionele rijplaten. Deze voordelige logistiek zorgt dan voor minder vervoersbeweging en uiteraard ook voor minder uitstoot van CO2. Daarnaast is het dan mooi meegenomen dat je als huurder transportkosten bespaart.

Een eerlijke keuze
Als ondernemer in de bouw met een interesse in duurzaam ondernemen zijn de rijplaten van Ferex dus niet te missen. Door gebruik te maken van dit efficiënte en innovatieve product in jouw werkzaamheden draag je bij aan de belangrijke balans tussen economie en een eerlijke wereld. En daarnaast: door samen te werken met duurzame ondernemers bereik je meer.