Partnerbericht

Eerlijk eten op Lowlands

Den Haag, 2 augustus 2006

Oxfam Novib heeft dit jaar op Lowlands een primeur: eerlijk eten, voor een rechtvaardige wereld zonder armoede. Het Food+ Fun Fair restaurant biedt lekker eten dat niet alleen biologisch is, maar ook eerlijk is verhandeld. Naast eten is er ook ruimte voor andere zaken in de Food + Fun Fair. Bezoekers kunnen zichzelf verhandelen in een rondje speeddaten, een complete make-over ondergaan en meedingen naar de Fair Star Award, een eerlijk spelletje ganzenbord of pim-pam-pet spelen of een hiphonest® outfit aanschaffen. Om dit allemaal te verwezenlijken werkt Oxfam Novib samen met (Stichting) YOI, 2aim4 Communications en Millegomme Garbage architecture.

Zo veel mogelijk in het restaurant is eerlijk: de kleding van het personeel, het interieur en natuurlijk het eten. Van pistoletjes warme beenham, couscoussalade, Turkse pizza, tot een bananenmilkshake of een kopje verse muntthee en een zakje heerlijke Fair Trade Toffees, alles is gemaakt van eerlijke producten. En de bijzondere bankjes, door Millegomme gemaakt van oude autobanden, zijn een staaltje recycling op z'n best. In de winkel naast het restaurant verkoopt YOI hiphonest® kleding. Onder begeleiding van een modeontwerper kan hier een eigen design-shirt ontworpen worden. Daarnaast verzorgt YOI de Fair Star Award-wedstrijd. Een team bestaande uit een visagist, haarstylist en modeontwerper helpt de kandidaten om in korte tijd een complete make over te ondergaan, gevolgd door een spetterende modeshow. Na het festival kan iedereen via internet stemmen op zijn favoriete kandidaat voor de Fair Star van Lowlands 2006.

Met de Food+ Fun Fair wil Oxfam Novib aandacht vragen voor de noodzaak om wereldhandel eerlijker te maken. Veel wereldwijde handelsafspraken zijn in het voordeel van het rijke Westen. Boeren en ondernemers in ontwikkelingslanden hebben het nakijken. Terwijl eerlijke handel juist kan helpen om armoede te overwinnen. Daarom voeren Oxfam Novib en haar partnerorganisaties campagne voor rechtvaardige handelsregels. Ook de consument kan bijdragen aan een betere wereld. Door een eerlijke prijs te betalen voor producten uit ontwikkelingslanden. Door geen producten te kopen die door kinderen zijn gemaakt of op dieren zijn getest. Door te letten op de duurzaamheid van een product.

A Campingflight to Lowlands Paradise 2006, 18 19 20 augustus 2006,

Evenemententerrein Walibi World Biddinghuizen