Partnerbericht

Een weekend time-out voor je mind?

Zen is een manier van leven die je rust geeft. Door te mediteren vanuit de zen methode ontwikkel je inzicht in jezelf en je leven. Door dagelijks te mediteren merk je vaak al snel de effecten. Emoties worden minder heftig en je voelt meer rust om te observeren wat er in je mind gebeurt. Dat geeft zowel geestelijk als lichamelijk rust. Je voelt je na mediteren vaak meteen een minder gestrest. Tijdens deze weekendretraite krijg je inzichten voor jouw dagelijkse leven. Hoe vind je rust in alles wat je meemaakt en denkt?

Een prachtig weekend om rust te vinden in je lichaam en gedachten. Laat de dagelijkse routine voor wat het is en ontdek hoe het voelt om vrij van gedachten te zijn. Breng zen in je leven en kom tot rust in een prachtige omgeving dichtbij de natuur. Laat je meenemen in de wereld van zen en mediteren voor je lichaam en geest. Niet zweverig, heel aards en praktisch voor jouw dagelijkse leven.

Als je wil ervaren wat mediteren met je bewustzijn doet, zit je hier op de juiste plek. Vanuit momenten van stilte en aandacht voor alles wat jij van nature bij je draagt, leer je te voelen wat goed voor je is. Deze weekend retraite gaat je helpen om tot stil-stand te komen. De begeleider geeft je praktische inzichten om vertrouwd te raken met de emoties in jezelf. Ervaar hoe je vanuit kalmte kunt omgaan met alle prikkels in je dagelijks leven.
Als jij elke dag denkt: ‘ik heb zoveel te doen, het gaat maar door, wanneer kan ik eindelijk eens wat rust voor mezelf vinden?’ Dan zit je met deze weekend retraite op de juiste plek. Ook als je jezelf afvraagt hoe je dichter bij je ware gevoel komt. Deze retraite gaat je helpen om het voortdurende mentale gebabbel in je hoofd en plek te geven.

Je hebt behoefte aan rust in al je gedachten en wil ontdekken hoe je daar in je dagelijks leven mee aan de slag kan.

Een zeer toegewijde zenleraar begeleidt deze retraite. Zenleraar en trainer Wieneke Bakker is gekwalificeerd en haar opleiding begonnen bij het instituut Zen onder leiding van zenmeester Rients Ritskes. Je leraar beoefent dagelijks het leven in aandacht vanuit een vrije mind, en staat middenin de samenleving. Daarom weet jouw leraar hoe uitdagend het dagelijks leven kan zijn.

Wieneke heeft vele retraites begeleidt en zelf deelgenomen aan verschillende retraites in het buitenland. Ze is afgestudeerd in het begeleiden van innerlijke veranderingsprocessen en gediplomeerd in onder meer Neuro Linguistisch Programmeren (NLP), het Enneagram, Psychotherapie, Mindfulnesstrainer en Zenleraar. Al ruim twintig jaar coacht en traint zij mensen in al hun verscheidenheid, kwetsbaarheid en kracht. Ze geeft je de ruimte om vrij te zijn; uniek, met jouw kwaliteiten, talenten, valkuilen en drijfveren. Terugkerende thema’s Wienekes persoonlijke ondersteuning zijn: bewustwording, balans en inspiratie. Zij brengt je vertrouwen, rust en terug in je kracht.