Partnerbericht

Een venussymbool voor het Rijksmuseum in Amsterdam

Samen met 50 leden en Jeugdambassadeurs was ONE in Amsterdam voor internationale vrouwendag. We beelden samen het symbool voor de vrouw uit om het feit dat armoede seksistisch is onder de aandacht van het publiek en de politiek te brengen.

Armoede raakt vrouwen harder dan mannen. Te vaak wordt er niet naar meisjes geluisterd en hebben ze niet dezelfde kansen om hun toekomst te verbeteren. 130 Miljoen meisjes gaan niet naar school, niet omdat ze niet willen, maar omdat ze de kans niet krijgen. Als al die meisjes samen een land zouden vormen, zou dat het tiende grootste land ter wereld zijn, groter dan Duitsland of Japan, en dus veel groter dan Nederland.

Investeer in een meisje en je helpt de gehele gemeenschap. Meisjes die naar school gaan kunnen zichzelf en hun familie beter beschermen tegen ziektes zoals HIV en malaria, ze hebben een kleinere kans om kindbruid te worden en voor elk schooljaar dat ze afmaken verhogen ze hun toekomstige inkomen met 12%. Bovendien, elke dollar die in een extra jaar onderwijs wordt geïnvesteerd, vooral voor onderwijs voor meisjes, kan een opbrengst van 10 dollar aan inkomsten en gezondheids- voordelen opleveren.

Investeren in meisjes en vrouwen levert dus meer op. De nieuwe Tweede Kamer zou daarom moeten investeren in daar waar het het hardste nodig is en het meeste oplevert.  Met nog maar een aantal dagen te gaan tot de verkiezingen, is het belangrijk om dit onderwerp weer hoog op de politieke agenda te plaatsen. Teken de ONE Vote petitie