Partnerbericht

Een schoolmaaltijd als kraamcadeautje?

Den Haag, 15 juni 2006Je kindje wordt binnenkort geboren. Een gebeurtenis waar je al maanden naar uitkijkt. Wil je een origineel cadeautje voor de kleine, vraag dan je familie en vrienden te kijken in de Oxfam Novib Pakt Uit-catalogus. Een dubbel feest: jij met de geboorte van je baby en mensen in arme landen met de cadeautjes.

Natuurlijk doe je alles om je kind een goede toekomst te geven. Gelukkig zijn daarvoor in Nederland alle kansen aanwezig: gezond eten, prima medische verzorging, uitstekende scholen. Helaas zijn die omstandigheden niet overal in de wereld vanzelfsprekend. Toch willen ouders ook daar het beste voor hun kind. Misschien vind je het een goed idee om jouw geluk met hen te delen? Dat kan heel goed met Oxfam Novib Pakt Uit!

Je vraagt vrienden, familieleden en bekenden om kraamcadeaus uit de catalogus van Oxfam Novib Pakt Uit. Hiervoor kan je speciale kaartjes bestellen die je bij je geboortekaartje doet. De kraamvisite zoekt vervolgens een cadeau uit op de website van Oxfam Novib Pakt Uit. Dat kan een geit zijn, of schoolmaaltijden voor honderd kinderen of zelfs een opleiding voor een vroedvrouw. Jij ontvangt een kaart met een foto van het cadeau. Het cadeau zelf gaat naar de mensen die het hard nodig hebben en er heel erg blij mee zijn.

In tal van landen vechten mensen voor een een eerlijk inkomen, genoeg voedsel, schoon drinkwater, een goede opleiding, veiligheid en vrijheid van meningsuiting. Oxfam Novib vecht met hen mee. De cadeaus uit de Oxfam Novib Pakt Uit-catalogus zijn voorbeelden van wat deze mensen hard nodig hebben. Kijk voor meer informatie op www.oxfamnovibpaktuit.nl

Oxfam Novib is het Nederlandse lid van Oxfam International, een samenwerkingsverband van twaalf onafhankelijke ontwikkelingsorganisaties.

Het gezamenlijke ideaal: een rechtvaardige wereld zonder armoede.