Partnerbericht

Een miljoen euro van Postcode Loterij voor Habitat for Humanity

Habitat voor Humanity is een van de goede doelenorganisaties die dit jaar een bijdrage ontvangt van de Postcode Loterij. Op 8 februari werden de medewerkers van Habitat Nederland op kantoor overvallen door Gaston van de Postcode Loterij, die met zijn team een cheque kwam overhandigen van maar liefst één miljoen euro. Het geld gaat naar twee projecten: huisvesting en schoon water op het platteland van Cambodja en een huis en een opleiding voor kwetsbare jongeren in Oeganda.

De officiële overhandiging van de cheque is op 15 februari op het Goed Geld Gala van de Postcode Loterij. Elk jaar maakt de Postcode Loterij tijdens dat evenement bekend hoeveel geld ze dat jaar aan goede doelen kan schenken. Dat kan dankzij de 2,9 miljoen deelnemers aan de Postcode Loterij: de helft van ieder lot gaat naar goede doelen.

Directeur Habitat Nederland Jennifer Lemke: “We zijn er ontzettend blij mee. Met dit geld kunnen wij in totaal 37.050 mensen in Cambodja en Oeganda helpen om een beter leven op te bouwen. Op weg naar een wereld waarin iedereen een dak boven zijn hoofd heeft. Waarin mensen toegang hebben tot schoon drinkwater en een wc. Waarin mensen gezond kunnen zijn én blijven. En waarin kinderen kunnen spelen en leren. Want dat is een wereld waarin Habitat gelooft. En ook concreet iets aan doet! Met duurzame en impactvolle projecten komen wij ook op plekken zonder postcode. Om er vervolgens nieuwe postcodes te realiseren!”

Habitat steunt met het geld twee echte Habitatprojecten waar huisvesting centraal staat en wij vanuit die basis een blijvende verandering teweegbrengen. Zo helpen wij mensen op eigen benen te staan en kunnen zij zelfstandig verder bouwen aan een beter bestaan voor hun gezin.

Schoon water op het platteland van Cambodja

In dit project helpen we de allerarmsten in het land. We bouwen huizen en zorgen voor schoon drinkwater en wc’s voor vele gezinnen. Zo kunnen ze de armoede doorbreken waarin ze vaak al generaties lang gevangen zitten en krijgen zij de kans een beter bestaan op te bouwen.

Een toekomst voor kwetsbare jongeren in Oeganda

Dit project richt zich op oudere weeskinderen. De gezinnen waar ze wonen krijgen een toekomst met een huis, schoon water en een toilet. De jongeren krijgen daarnaast de mogelijkheid om een beroepsopleiding te volgen. Daarmee kunnen ze op eigen benen staan en zelfstandig bouwen aan een mooie toekomst voor het hele gezin en de gemeenschap waarin ze leven.

Over Habitat Nederland

Habitat for Humanity is een internationale non-profit organisatie die bouwt aan een wereld waarin iedereen een veilig (t)huis heeft. Een solide dak boven je hoofd, stevige muren en schoon drinkwater – dat is de basis. Daarom bouwt Habitat huizen, samen met de nieuwe huiseigenaren. Habitat is actief in meer dan 70 landen. Wereldwijd leven dankzij Habitat al meer dan 13 miljoen mensen in een veilig huis. Zij hebben nu uitzicht op een hoopvolle toekomst. Samen bouwen we een beter leven.
Meer informatie over Habitat Nederland vindt u op habitat.nl.