“Succesvolle crowdfundingcampagne weerspiegelt de vraag naar duurzaamheid”

WAAR, dé cadeauwinkel voor bijzondere duurzame producten, haalde binnen 5 dagen tijd € 25.000 op met hun crowdfundingcampagne bij OnePlanetCrowd. Met het opgehaalde kapitaal is WAAR van plan om een nieuwe winkel te openen in Nederland. Het ziet er echter naar uit dat het niet bij één winkel blijft, aangezien de campagne nog steeds loopt  en er halverwege maar liefst 200% van het beoogde doelbedrag is opgehaald.

WAAR is een duurzame cadeauwinkel die onder andere biologische artikelen, producten met een FSC keurmerk en artikelen van gerecycled materiaal biedt. Momenteel zijn er in Nederland 10 WAAR winkels te vinden, maar volgens Jan Spapens, manager WAAR, zal de winkelformule spoedig de rest van Nederland veroveren. “Momenteel zijn er door heel Nederland een aantal vestigingen te vinden, maar wij merken dat er veel meer behoefte is aan dit duurzame concept door het hele land. Hierdoor kwamen wij op het idee om een nieuwe vestiging te openen door middel van crowdfunding, waarbij iedereen de mogelijkheid heeft om te investeren in een nieuwe WAAR winkel.”

Volgens Ton Schiks, inkoopmanager WAAR, is de crowdfundingcampagne nu al een groot succes en ziet het ernaar uit dat er meerdere WAAR winkels geopend gaan worden: “Wij zijn nu halverwege de campagne en hebben maar liefst 200% van het doelbedrag opgehaald, wat betekent dat wij nu in staat zijn om niet één, maar twee nieuwe winkels te openen.”

Ook Maarten de Jong, CEO van OnePlanetCrowd, is erg te spreken over de ontwikkelingen omtrent WAAR: “Het succes van deze campagne geeft duidelijk weer dat Nederland steeds meer naar een duurzamere samenleving toetrekt. Consumenten willen niet alleen duurzame producten kopen, ze willen ook weten wat het verhaal achter deze producten is. Tot op heden waren er in Nederland nauwelijks winkels te vinden die zich specifiek toelegden op het duurzame cadeausegment. WAAR heeft hier verandering in gebracht, en biedt de mogelijkheid om cadeaus te kopen waarmee je iets teruggeeft aan de wereld.”

Bekijk hier de crowdfundingactie.

oneplanetcrowd

Oneplanetcrowd

Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer