Waarom DSFW?

Sinds de instorting van detextielfabriek Rana Plaza in Bangladesh vliegen de duurzame kledingevents en initiatieven om je oren. Wat maakt DSFW uniek? Het doel van DSFW is duurzame mode zichtbaar maken voor consumenten. Volgens hun site wil 68% van de vrouwen graag verantwoorder kleding aanschaffen, maar weet slechts 11% waar ze dat kunnen vinden. Daar wil DSFW verandering in brengen, en daarmee heeft DSFW een grote overlap met de doelstelling van EerlijkWinkelen. Daarom heeft EerlijkWinkelen besloten een pilot te doen samen met DSFW in Den Haag. Ook in andere steden gebeurt van alles. In Utrecht vindt het Fair Fashion Festival plaats en in Tilburg zijn er allerlei activiteiten in het Textielmuseum. Voor alle events in heel Nederland kijk hier.

Haagse samenwerking

Samen met Fairtrade Den Haag, de Gemeente Den Haag, Machi Consulting en Ferway Designs  hebben we de hele week superleuke activiteiten georganiseerd! Wat dacht je van iedere dag een EerlijkWinkelen rondleiding? Die van maandag 10 oktober en dinsdag 11 oktober zijn al vol want dan leiden we groepen van 45 modestudenten van ROC Mondriaan rond. Of een duurzame lingerie pasavond? Een middag met beauty-uit-de-natuur workshops, kledingruil en kinderactiviteiten? Of een inspiratieavond die antwoord gaat geven op de vraag of duurzame mode wel mainstream kan zijn? Je vindt het allemaal in Den Haag. Als je er niet woont, een goede reden om eens langs te komen! Je vindt het volledige programma hier.

Hoe herken ik de winkels?

Het Haagse team is samen met DSFW heel succesvol geweest in het benaderen van winkels. In Den Haag doen maar liefst 30 winkels mee aan de week, een record. Een groot deel van de winkels kun je natuurlijk vinden in de EerlijkWinkelen app en site. Maar niet allemaal. Waarom niet? De EerlijkWinkelen criteria zijn strenger dan die van DSFW. Ook als je maar een duurzaam merk verkoopt in je winkel mag je meedoen aan DSFW. Volgens de EerlijkWinkelen criteria voor kledingwinkels moet een winkel tenminste vier duurzame merken verkopen of moet tenminste 25% van het winkelaanbod bestaan uit eerlijke kleding. Je kunt de DSFW winkels in heel Nederland herkennen aan het uitgebreide promotiemateriaal dat de deelnemende winkels laten zien. Zien we jou in Den Haag? Of in een andere stad in een eerlijke kledingwinkel?

eerlijkwinkelen

EerlijkWinkelen

Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer