Partnerbericht

Duurzaam op reis met de vrijheid van een auto

Duurzaam op reis gaan is een leuke en goede uitdaging. Om bewust om te gaan met hoeveel je uitstoot, voorkom je dat je niet op een duurzame manier door het leven heen gaat. Als je duurzaam wilt reizen met een auto, is dit helemaal een grote uitdaging.

Een auto is in de meeste gevallen niet zo duurzaam. Er zijn verschillende manieren waarop je toch wat duurzamer kan gaan rijden. Zo voelt het voor jezelf ook een stuk beter om met een goed gevoel op reis te kunnen gaan.

Elektrische auto’s

Je hoeft niet altijd met jouw oude vertrouwde auto op reis te gaan. Je kan er ook voor kiezen om een auto huren als optie te zien. Dan zal je bijvoorbeeld een elektrische auto kunnen huren. Dan weet je in ieder geval zeker dat je minder uitstoot hebt dan met een normale auto.

Bij de meeste autoverhuur bedrijven kun je prima een elektrische auto huren. Deze auto’s kan je voor een dag huren, maar je kan er ook voor kiezen om een elektrische auto voor de hele reis te huren.

Rij niet te hoog in de toeren

Om duurzaam te rijden maar wel de vrijheid met een auto te behouden kan je ervoor kiezen om niet al te hoog in de toeren te rijden. Wanneer je rond de twee toeren doorschakelt bij een normale auto, kan je op een eenvoudige manier duurzamer gaan rijden.

Hoe hoger je in de toeren rijdt, hoe minder milieubewust je rijdt. Het is niet alleen handig om dit voor tijdens de reis aan te leren. Je kan dit ook in het dagelijks leven toepassen. Op die manier kan je ook in het dagelijks leven op een duurzame manier blijven rijden.

Rij met minder gewicht

Een ander goed voorbeeld om duurzamer te rijden is door met minder gewicht op pad te gaan. Tijdens het reizen kan dit soms nog wel eens lastig zijn omdat je veel mee wilt nemen. Je neemt misschien wel een extra koffer mee of een grotere hoeveelheid aan kleding dan dat je oorspronkelijk nodig hebt.

Hoe meer gewicht je in je auto hebt, hoe meer brandstof je auto nodig heeft om vooruit te komen. Het kan daarom een goede optie zijn om wat minder mee te nemen of bepaalde dingen uit je auto te halen wanneer je wilt gaan reizen.

Hou je bandenspanning in de gaten

Verder is het erg verstandig om regelmatig je bandenspanning in de gaten te houden. Wanneer je met een te lage bandenspanning gaat rijden, is de kans vrij groot dat je veel meer brandstof verbruikt. De auto moet er dan veel meer moeite voor doen om vooruit te komen door de lage bandenspanning.

Eens per maand je bandenspanning controleren is dan ook zeker een goede optie. Wanneer je gaat reizen, is het handig om voor de reis de bandenspanning even te controleren. Op die manier kan je veel duurzamer rijden en voorkom je dat je veel te veel brandstof blijft gebruiken.