Partnerbericht

Duurzaam je woning aanpassen met een tweedehands traplift

Een tweedehands traplift is een duurzame én voordelige keus. Een traplift is misschien (nog) een ver van je bed show. Maar het kan zijn dat jij of een dierbare lastig ter been is waardoor er een traplift moet komen. Door ouderdom, fysieke klachten, lichamelijke beperking of revalidatie kan de trap een grote hindernis zijn om vrij te kunnen bewegen in huis. Door een traplift is (verhuizen naar) een gelijkvloerse woning gelukkig niet nodig!

 

Een tweedehands traplift kopen
Een traplift maken is een kostbaar proces, dit zie je terug in het aanschafbedrag en milieubelasting. Een tweedehands traplift kopen is slim en duurzaam. Een gebruikte traplift gaat over het algemeen nog jaren mee en kan daarom heel goed geschikt worden gemaakt voor hergebruik. Een tweedehands traplift van een goede leverancier is niet alleen voordeliger, ook net zo veilig. Zij plaatsen een nieuwe accu, kijken de motor helemaal na en vervangen alle slijtagegevoelige onderdelen van de traplift.

Er zijn zelfs bedrijven die gespecialiseerd zijn in tweedehands trapliften, zoals bijvoorbeeld Otolift. Hier weet je zeker dat je tweedehands traplift veilig is, een lange levensduur heeft en dus ook echt een duurzame keus is. De tweedehands traplift is zelfs niet te onderscheiden van een nieuwe traplift. Bovendien voldoet deze lift aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen en krijg je standaard een jaar garantie die je eventueel kunt uitbreiden.

Wat kost een tweedehands traplift?
Een tweedehands traplift is in ieder geval een stuk goedkoper dan een nieuwe traplift. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van verschillende variabelen en natuurlijk je persoonlijke wensen. Een belangrijk onderdeel voor de prijsbepaling is het model waarvoor gekozen wordt. Ook de vorm van de trap speelt mee; voor een wenteltrap is een andere rail nodig dan bijvoorbeeld een lage rechte trap. Verder kun je ook bij een tweedehands traplift zelf je voorkeuren bepalen. Moet de rail bijvoorbeeld al starten op de eerste trede? En wat voor bekleding wil je op de stoel?

Informeer goed naar de mogelijkheden, laat iemand eventueel thuis komen voor advies en vraag van tevoren altijd even een offerte voor de tweedehands traplift op. Zo kun je de mogelijkheden en kosten rustig overwegen.

Soorten tweedehands trapliften
Voor elk soort trap is er wel een traplift te koop. Je hoeft niet bang te zijn dat je trap te smal is voor een lift, deze past namelijk al op trappen van 60 centimeter. Er zijn liften voor rechte trappen maar ook voor trappen met bochten, wentel- of spiltrappen en zelfs voor buitentrappen.

Het soort trap dat je in je woning hebt, hoeft nooit meer een belemmering te zijn om (tijdelijk) veilig en moeiteloos naar boven en beneden te komen. En natuurlijk wil het oog ook wat, dus kies je voor een ontwerp dat mooi bij je woning past.

Tweedehands traplift op maat
Een traplift is eigenlijk altijd maatwerk. Ook een tweedehands traplift kan volledig op maat gemaakt worden. Een traplift moet namelijk perfect passen bij je situatie. Vraag na of de tweedehands traplift voldoet aan de standaard veiligheidseisen, zoals onder andere de CE-markering (het Europese keurmerk) en de NEN-EN 81-40 (de Europese veiligheidsregels voor trapliften).

Een traplift is overigens niet alleen handig om jezelf snel op en af de trap te krijgen, je kunt er ook spullen op vervoeren; zoals bijvoorbeeld een wasmand. Let hierbij natuurlijk wel op het maximale draaggewicht.

Voor welke tweedehands traplift je ook kiest, je kunt in ieder geval weer vrij door het huis bewegen, wel zo prettig!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met GreenAds