India Nu gaat in op feiten en oorzaken. Ook belicht het blad de Indiase ‘right to food campaign’, de grootschalige corruptie met voedsel en de goede resultaten van een boerenorganisatie. In woord en beeld wordt teruggeblikt op de actie ‘Eten voor India’ uit 1966.

Stopzetting hulp India

Verder in India Nu een uitvoerig artikel over de recente ‘stopzetting’ van de bilaterale hulp aan India. In feite wilde India de ontwikkelingssamenwerking op een andere manier voortzetten. Minister Van Ardenne heeft echter geen belangstelling voor deze vorm van ‘ownership’ en gooit de deur na 40 jaar samenwerking met een klap dicht.

Unilever en schuldslavernij

In mei besteedden de media veel aandacht aan de betrokkenheid van Unilever bij grootscheepse schuldslavernij in India. Het artikel ‘Unilever en Advanta beloven schoorvoetend beterschap’ gaat dieper in op het probleem en beschrijft hoe beide bedrijven op de beschuldigingen reageerden.

Bestellen

Een los nummer van de India Nu kost €3,50 inclusief porto. Een jaarabonnement €17,50

Bestellen: Hans Maas, 030-2321340 of h.maas@indianet.nl

Website LIW en India Nu
Artikel stopzetting hulp aan India
Artikel stopzetting hulp aan India

ARISA

ARISA

Stichting Arisa (Advocating Rights In South Asia, voorheen Landelijke India Werkgroep) ondersteunt en versterkt vanuit Nederland de …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer