Wat is er te doen?

  • Lezing door prof. ir. Klaas van Egmond over de kansen en knelpunten van duurzame ontwikkeling
  • Workshops over duurzaam ondernemen, eerlijk consumeren en zuivere koffie.
  • Informatiemarkt met o.a. Goede Waar & Co, Enviu, Fairfood en de Duurzame Stagebank
  • Fair Fashion modeshow
  • Gulpener bierproeverij
  • Filmvertoning The 11th Hour van Leonardo DiCaprio

Waarom interessant

Hoe stel jij je de toekomst voor? Deze vraag is anno 2008 niet meer te beantwoorden zonder na te denken over duurzame ontwikkeling. Een goed moment dus om je af te vragen: Wat kan ik zelf met duurzame ontwikkeling? Tijdens Down to Earth zullen verschillende mogelijke antwoorden op deze vraag belicht worden. 

 

Dit evenement stimuleert studenten te kiezen voor een bewuste levensstijl en daagt hen uit zich verder te verdiepen in het thema duurzame ontwikkeling, bijvoorbeeld door het te kiezen als onderwerp voor hun studie of stage.

 

Workshops van Goede Waar & Co en Enviu verleiden de studenten tot duurzaam consumeren en ondernemen. Op de informatiemarkt wordt duidelijk wat je tijdens, naast en na je studie met duurzame ontwikkeling kan doen en toont verder de mogelijkheden voor de universiteit om een bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld.

 

Last but not least

Het geheel zal aangekleed worden door een heuse Fair Fashion modeshow. Ook zullen de biertjes niet ontbreken bij een biologische bierproeverij verzorgd door Gulpener. Om de dag mooi af te sluiten wordt de film The 11th Hour van Leonardo DiCaprio vertoond.

 

Dit evenement wordt georganiseerd door het LHUMP (hét studentennetwerk voor duurzame ontwikkeling), MUS (Milieuplatform Utrechtse Studenten) en de duurzaamheidswerkgroep van de U-raad. Utrechtse studieverenigingen en diverse maatschappelijke organisaties leveren een bijdrage aan het programma.

 

Datum: dinsdag 22 april 2008

Tijd: 12:00 – 19:30

Locatie: Educatorium en Ruppertgebouw, Leuvenlaan 19, Uithof, Utrecht

Voor meer informatie en het volledige programma, zie www.duurzamestudent.nl

Voor meer informatie over LHUMP ga je naar www.lhump.nl

Print

Morgen - de landelijke studentenorganisatie voor een duurzame toekomst

Dit is Morgen: het landelijk studentennetwerk dat zich inzet voor duurzame ontwikkeling aan de universiteit en hogeschool. Morgen werkt …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer