Partnerbericht

Doe mee aan onze workshop ‘Ecofeministische Kieswijzer’

De Europese verkiezingen komen eraan. Op 9 juni gaan we naar de stembus en daarom organiseert Women Engage for a Common Future (WECF) de workshop ‘Ecofeministische Kieswijzer’.

Samen maken we Europa ecofeministisch!

Wat: Workshop ‘Ecofeministische Kieswijzer’

Wanneer: Zondag 24 maart, van 10:00 tot 16:00

Waar: LOLA Lieven, Rodenrijsstraat 43, Amsterdam

Vind jij thema’s als gender en klimaat, een rechtvaardige transitie en jongerenparticipatie in de Europese Unie belangrijk? Vind jij ook dat er méér jongeren naar de stembus moeten gaan voor de Europese verkiezingen? Wil jij meer leren over ecofeminsime en hier een actieve bijdrage aan leveren? Schrijf je dan nu in voor onze workshop ‘Ecofeministische Kieswijzer’.

Tijdens deze workshop duik je met andere deelnemers in de partijprogramma’s van zeven belangrijke politieke partijen die deelnemen aan de Europese verkiezingen van dit jaar. Samen met een expert ga je in gesprek over een aantal ecofeministische thema’s en doe je een poging de partijen te scoren. De verzamelde scores zullen de basis vormen voor de campagne van WECF richting de Europese verkiezingen.

De dag ziet er als volgt uit:

10:00 -11:00: Opening en welkomstwoord

11:00 – 16:00: Workshop, bestaande uit drie rondes:

  1. Verdieping – Iedereen krijgt een politieke partij toebedeeld. Wat zijn de politieke doelen en strategieën van jouw partij? Wat staat er in de partijprogramma’s? Hoe ziet het politieke landschap van de EU eruit?
  2. Rollenspel – Ga samen met andere partijen in discussie: wat doen zij op (eco)feministische onderwerpen? Hoe beoordeel jij je eigen partij?
  3. Bespreken van de resultaten van de dag.

16:00 – 18:00: Borrel

Meedoen? Klik hier en schrijf je in via het inschrijfformulier.