Partnerbericht

Dit zijn zeer milieuvriendelijke auto’s, die je ook kunt huren

Elektrische auto’s bestaan ​​al zo lang als hun benzineslurpende tegenhangers. Maar technische beperkingen, zoals de grootte van de batterij en de efficiëntie, hebben tot voor kort de massale acceptatie van wat aantoonbaar een schonere en efficiëntere vorm van transport op brandstof belemmerd. Dankzij innovaties in de manier waarop elektriciteit wordt verzameld, opgeslagen en afgevoerd, zijn we vandaag een nieuw tijdperk van gemotoriseerde mobiliteit ingegaan. Inmiddels bieden de meeste autofabrikanten al milieuvriendelijke elektrische en hybride auto’s aan. Op https://www.easyterra.nl/ kun je ze bovendien al huren. Hierbij zou je onder meer voor de onderstaande vier modellen kunnen kiezen bij het goedkoop auto huren, die je natuurlijk ook aan kunt schaffen. 

Tesla Model 3 Long Range
Aanvankelijk had Elon Musk, medeoprichter van Tesla, beloofd dat de Tesla Model 3 Long Range 35 duizend US dollar zou gaan kosten. Uiteindelijk bleek het model nog net wat duurder uit te vallen, maar alsnog is het op het moment de laagst geprijsde nieuwe Tesla. Dit is tenminste het geval voor de normale Tesla Model 3, die je al zeker als huurauto Amsterdam kunt inzetten. Als je de Long Range optie hebt dan zul je nog eens 10 duizend US dollar meer moeten betalen. Als je ervoor kiest om dit te doen dan zul je op een volle batterij ruim 500 kilometer kunnen rijden met de Tesla Model 3 Long Range. Qua brandstof betaal je jaarlijks ongeveer 500 euro.

Hyundai Ioniq Electric
De Hyundai Ioniq Electric is eigenlijk nog milieuvriendelijker dan de Tesla Model 3 Long Range. Dit komt doordat het qua energie-efficiëntie een score van maar liefst 136 MPGe heeft gehaald, wat net beter is dan de Tesla Model 3 Long Range. In 2018 was de Ioniq Electric dan ook koploper op dit gebied. Het valt bovendien ook nog eens aan de onderzijde van de prijsschaal voor elektrische auto’s, wat natuurlijk ook zeker een pluspunt is van dit model. Toch heeft de Ioniq Electric ook nadelen. Zo is bereik niet bepaald indrukwekkend, dit is namelijk maximaal 200 kilometer als de batterij helemaal opgeladen is. Dat is dus niet zo veel, vooral als je het gaat vergelijken met de Tesla Model 3 Long Range. De Ioniq plug-in hybride is daarom mogelijk een betere optie.

Chevrolet Bolt EV
Het moederbedrijf van Chevrolet, General Motors, focust over het algemeen op SUV’s en pick-ups, bij de Chevrolet Bolt EV is dit niet het geval. Alsnog is dit als een ware winnaar uit de strijd gekomen. Deze auto heeft namelijk positieve recensies gekregen voor de wegligging en ruimtelijkheid, terwijl het bereik op een volledig opgeladen batterij ook niet mis is. Je kunt dan namelijk ruim 380 kilometer rijden in de Bolt EV. Daarnaast zul je ook nog zien dat dit model niet heel duur is, al is het wel een stukje duurder dan de Hyundai Ioniq Electric. Het is bovendien wat minder milieuvriendelijk dan de Hyundai Ioniq Electric en de Tesla Model 3 Long Range.

Volkswagen e-Golf
De Volkswagen e-Golf heeft eigenlijk alle pit die de gewone Volkswagen Golf ook heeft. Voor kleine elektrische auto’s bevindt dit model zich ongeveer in het midden van de prijsklasse. Dit is in principe voordelig, maar de e-Golf heeft helaas ook wel wat nadelen. Zo loopt het qua energie-efficiëntie achter op de Tesla Model 3 Long Range en de Hyundai Ioniq Electric, terwijl het gelijk loopt met de Chevrolet Bolt EV. Het elektrische model van VW blijft ook achter op het gebied van rijbereik als je het vergelijkt met de Chevrolet Bolt EV en de Tesla Model 3 Long Range. Het heeft namelijk een maximaal bereik van maar 320 kilometer, waarmee het wel wint van de Hyundai Ioniq Electric.