Partnerbericht

Dit zijn de badkamertrends van dit najaar!

De badkamer is een plek waar je helemaal tot rust komt. Er zijn verschillende badkamerstijlen, waarbij trends komen en gaan. Laat je in dit artikel inspireren door de badkamertrends van dit najaar.

Zwart sanitair voor een industriële badkamer
De zwarte badkamer is tegenwoordig populairder dan ooit. Zwart zorgt voor een moderne en luxe uitstraling, mits je dit op de juiste manier toepast. Daarnaast is zwart een tijdloze kleur, die met vele kleuren te combineren is. Naast de keuze voor een volledig zwarte badkamer is het ook mogelijk om gebruik te maken van zwarte elementen. Een industriële stijl kan je op verschillende manieren toepassen! Denk bijvoorbeeld aan zwarte accessoires, een zwarte douchecabine of een zwarte toilet sanitair.

Verschillende soorten en maten wand- en vloertegels
Ook op het gebied van vloer- en wandtegels is er een verschuiving gaande. Standaard witte tegels worden steeds vaker ingewisseld voor tegels in verschillende kleuren, maten en patronen. De tegels worden steeds groter, het accent wordt steeds meer op een bepaalde kleur gelegd en de patronen, zoals een visgraat of een 3D effect zijn steeds meer zichtbaar. Ook zijn er verschillende stijlen die je dit najaar meer terug ziet komen, zoals de beton- of houtlook.

Diverse vormen in badkamermeubels
Voorheen werden de badkamermeubels ontworpen met rechte hoeken. Momenteel worden er ook badkamermeubels ontworpen met afgeronde hoeken. Dit detail geeft een luxe uitstraling aan je badkamer. Met name zet deze trend zich voort bij de wastafels en het badkamermeubel. Daarnaast krijgt de ronde spiegel ook een steeds prominentere plek in de badkamer. De spiegels worden alsmaar groter. Ook worden er vaak elementen aan de spiegel bevestigd, zoals verlichting of een stuk touw.

Planten voor het echte wellness gevoel!
Steeds vaker worden er planten in de badkamer gehaald om een rustgevende plek te creëren. Met verschillende soorten planten, zoals varens of luchtplanten, verander je jouw badkamer in een wellness kuuroord. Ook zorgen planten voor een boost voor het zuurstofgehalte in je badkamer. Een echte win-win-situatie!

Duurzame badkamer
Behalve planten kan je er ook op een andere manier voor zorgen dat je je badkamer duurzaam kan maken. Een badkamer produceert vocht, dat moet goed worden geventileerd. De goede materialen kunnen hierbij helpen, denk bijvoorbeeld aan glas en keramische tegels. Voor ventilatie kan een open raam al goed werken.

Andere tips om zowel een modieuze en tegelijkertijd duurzame badkamer te plaatsen:

  • Gebruik een waterbesparende douchekop
  • Neem een douche en geen bad. Dit scheelt namelijk ruim vijftig liter per douchebeurt
  • Recycle het douchewater, onder andere voor het toilet of afvalwater
  • Zet de kraan uit tijdens het inzepen of het scheren, dat scheelt ongeveer 20 liter per minuut