Partnerbericht

De voordelen van een groene online salarisadministratie

Er zijn een aantal goede redenen waarom je een “groene salarisadministratie” zou moeten overwegen. Daarvoor is je salarisadministratie uitbesteden vaak een goede optie. Het uitbesteden van salarisadministratiediensten aan Salure kan zelfs kosteneffectiever zijn voor kleine tot middelgrote bedrijven dan betalen voor toegewijde personeelszaken en salarisadministrateurs. Een groen, of papierloos, payrollproces biedt naast het milieu ook een aantal voordelen. Meer bedrijven streven er echter naar om milieuvriendelijker te worden en werken aan het verminderen van hun ecologische voetafdruk en overtollig afval. En de overstap naar een online payroll-oplossing met Afas koppelingen kan een groene keuze zijn, terwijl het dus ook nog eens een paar voordelen biedt. Daarover lees je hieronder meer!

Systemen voor meerdere gebruikers

Als je kantoor maar één kopieerapparaat-printer heeft, ken je waarschijnlijk het probleem dat je moet wachten tot iemand anders klaar is met het maken van kopieën of het afdrukken van hardcopy’s, zodat je het apparaat kunt gebruiken. Dit kan ook gebeuren met een willekeurig aantal interne processen. Maar een van de voordelen van een online payroll-oplossing is de mogelijkheid om meerdere gebruikers te huisvesten.

Directe storting

Met het gemak van directe storting hoeven werknemers niet langer het kantoor te verlaten tijdens werkuren om hun cheques te deponeren, wat ook de rijtijd verkort. Omdat werknemers niet naar hun bank hoeven te rijden om hun cheque te deponeren, vermindert het ook de CO2-uitstoot. Tegenwoordig hebben de meeste mensen betaalrekeningen die zijn gekoppeld aan bankkaarten, dus met directe storting hebben ze bijna onmiddellijk directe toegang tot hun geld.

Schaalbare oplossingen

Je bedrijf is vandaag misschien relatief klein, maar de kans is groot dat dit niet zo zal blijven. Daarom heb je systemen en processen nodig die mee kunnen schalen met de omvang van je bedrijf. En het is duidelijk dat, naarmate je groeit en personeel toevoegt, je salarisbehoeften dienovereenkomstig zullen groeien. Een online payroll-oplossing kan niet alleen schaalbaar zijn, maar ook extra tools, rapportage en opties bieden die je nu misschien niet nodig hebt, maar ooit wel zult hebben.

Minder papier

Het is misschien eerlijk om te zeggen dat de meeste bedrijven niet actief nadenken over hun totale gebruik van papier, tenzij ze kosten willen besparen op verbruiksartikelen, of zich vooral bewust zijn van problemen met papierafval. Toch kunnen de besparingen op papiervoorraden in de vorm van loonstrookjes, enveloppen en andere loongerelateerde zaken aanzienlijk zijn als deze eenmaal geminimaliseerd of geëlimineerd zijn.

Dit artikel is tot stand gekomen door B2it.