Biologische producten worden steeds meer gekocht. Ook in de wereld van delicatessen neemt de vraag naar biologisch toe. In 2013 zijn daarom twee ondernemers begonnen hun droom na te jagen. Zij zijn For Your Taste Only gestart, de enige 100% biologische wijn-, kaas- en delicatessenspeciaalzaak van Nederland.  

De winkel wordt aangestuurd door een twee ervaren eigenaren. Niels Wallin is de kaasspecialist en heeft ruim 30 jaar ervaring. Naast zijn passie voor kaas is Niels ook chef-kok en poelier. Marcel van Bruggen is met 25 jaar ervaring de wijnspecialist. Sinds vijf jaar hebben beide ondernemers hun specialismes verder uitgebreid door zich te verdiepen in biologische kaas en wijn. Samen staan ze in de winkel, gevestigd in Amsterdam-Zuid, en geven ze advies over hun unieke producten.

Assortiment

For Your Taste Only heeft een zorgvuldig geselecteerd assortiment van kleine producten (en dat zijn dus geen fabrieksproducten!). Het assortiment bestaat uit ruim 400 biologische soorten wijn, meer dan 250 soorten biologische kaas, bieren, ciders, sapjes, chutneys, chocolade, delicatessen en zelf gebrande noten. Voor een deel van het assortiment heeft For Your Taste Only de exclusieve rechten voor Amsterdam en omgeving en in sommige gevallen zelfs landelijk. Dit resulteert in een bijzonder concurrerend vermogen boven ‘het supermarkt niveau’. Regelmatig worden er evenementen gehouden waar het gehele assortiment geproefd kan worden! Het loopt uiteen van proeverijen en workshops tot walking dinners en etentjes tussen de flessen.

Uitbreiden

Het is de droom van de ondernemers om de groei van de winkel verder te laten groeien door een eigen lunchroom annex wijnbar in de nabijheid van de delicatessenwinkel te openen. In Amsterdam-Zuid is er veel vraag naar een concept als deze en er wordt nog gezocht naar een geschikte locatie in de buurt.

Crowdfunding

Voordat dat zover is breidt For Your Taste Only eerst het huidige biologische concept verder uit middels crowdfunding. Na het succesvolle openingsjaar met een omzet van bijna € 200.000 hebben de ondernemers nu € 75.000 nodig om verder te kunnen groeien. Verstrek een lening tegen 7% rente via duurzaam crowdfundingplatform Oneplanetcrowd

oneplanetcrowd

Oneplanetcrowd

Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer