Partnerbericht

De Palletcentrale – de kracht onder de vracht

Al sinds jaren is de Palletcentrale B.V. de specialist op het gebied van houten – en kunststof pallets, HT-pallets, kisten, opzetranden en stellingvlonders. Met ruim 500.000 pallets op voorraad zijn zij de meest betrouwbare leverancier in Nederland. Jaarlijks heeft de Palletcentrale de capaciteit rond de 2,5 miljoen nieuwe pallets in hun eigen productiefabriek te produceren. Hun vijf vestigingen zijn verspreid over het hele land. In combinatie met een eigen distributiecentrum en 30 vrachtwagens wordt zo de flexibiliteit van de Palletcentrale gewaarborgd.

Uiteenlopende en duurzame palletoplossingen
Ze hebben rijkelijk ervaring met zaken als de opkoop, verkoop, productie en reparatie van pallets. ‘Rij nooit met een lege vracht’ is dan ook het zinbeeld van dit duurzame bedrijf. Wanneer zij nieuwe pallets aan hun klanten leveren, halen zij parallel, oude en gebruikte pallets weer op. Zelfs versleten pallets neemt de Palletcentrale graag van u over, deze worden vervolgens als grondstof gebruikt om groene energie op te wekken. Dit maakt hun tot marktleider op het vlak van duurzame pallets en opslagmethodes en gaan daarmee de verspilling en het kappen van bomen effectief tegen. Hoe dan ook is het aan – en verkopen van pallets een goede manier om te recyclen. De reparatie van de pallets, opzetranden en stellingvlonders is tevens een erg duurzame oplossing voor ondernemers. Consumenten van de Palletcentrale profiteren altijd van de hoogste prijsgarantie. Per jaar wordt een CO2 besparingscertificaat meegeleverd voor alle opgekochte pallets.

Een duurzame samenwerking
Op het gebied van duurzaamheid is de Paletcentrale één van de koplopers in de huidige tijd. Vanzelfsprekend willen veel bedrijven graag samenwerken om bijvoorbeeld het kappen van bomen tegengaan en andere duurzame oplossingen in het leven te roepen. In dit kader komt de Palletcentrale in het spel. De Palletcentrale is ‘Lean and Green’ wat weer deel uitmaakt van een CO2 reductieprogramma – Een programma om de CO2-emissie, binnen de logistieke dienstverlening te reduceren.

Dit bericht is tot stand gekomen door GreenAds.