Partnerbericht

De nieuwste snufjes van de iPhone 12

Halverwege oktober van 2020 introduceerde Apple haar nieuwste smartphone, de iPhone 12. Het toestel is op verschillende punten flink verbeterd ten opzichte van zijn voorganger uit 2019. Wat mag je verwachten van de iPhone 12 en wat maakt dit toestel het overwegen waard, wanneer je op zoek bent naar een nieuwe smartphone?

De iPhone 12 wordt in vier varianten geleverd: het basismodel, de iPhone 12 Mini, de iPhone 12 Pro en de iPhone Pro Max. Je kunt de telefoons combineren met een abonnement, maar ook voor goedkope varianten kiezen. Neem het toestel tweedehands over van iemand die deze niet gebruikt, of combineer het losse toestel met een sim only abonnement.

 

Duurzaamheid belangrijk bij Apple
Naast de verbeteringen die in de iPhone 12 zijn doorgevoerd, heeft ook Apple zelf zich ontwikkeld. Onder meer op het gebied van duurzaamheid. Een groot deel van de energie die benodigd is om de moderne smartphones van het Amerikaanse bedrijf te kunnen produceren, komt voort uit hernieuwbare bronnen. Met name op zonne-energie wordt breed ingezet door Apple. Daar komt bij dat Apple het inleveren van oudere apparaten stimuleert. Door je oude iPhone in te ruilen ontvang je korting op de aankoop van een nieuw toestel. Op deze manier kunnen belangrijke onderdelen hergebruikt worden.

Opvallend detail aan de nieuwe iPhone 12: het toestel wordt door Apple geleverd zonder oplader. Het is voor het eerst dat Apple hiervoor kiest. Ook dit is een duidelijke verbetering op het gebied van duurzaamheid.

Verbeterde camera in de iPhone 12
Een van de verbeteringen in de iPhone 12 zelf, zit in de camera. Hoewel de camera van de iPhone 12 niet heel sterk verbeterd is ten opzichte van het vorige model, zijn foto’s en video’s zeker in het donker scherper. Leg je de camera overdag naast de camera van de iPhone 11 dan is het verschil minder groot. Daarbij is het verschil in de avond voornamelijk merkbaar, wanneer je de “wide” en “extra wide” camera gebruikt. Op YouTube vind je een video van Apple, waarin het verschil zichtbaar is.

Verbind je telefoon met 5G
De belangrijkste verbetering van de iPhone 12 ten opzichte van de iPhone 11 is wellicht de mogelijkheid om het toestel te verbinden met het 5G-netwerk. Iets wat met de iPhone 11 en andere modellen van Apple nog niet mogelijk was. Nu het 5G-netwerk steeds verder uitgerold wordt binnen Nederland, is het prettig om hier ook gebruik van te kunnen maken. Het netwerk is een stuk sneller, waardoor pagina’s eerder geladen zijn en je bijvoorbeeld razendsnel foto’s deelt met een hoge resolutie.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met GreenAds