De film ‘Slumdog Millionaire’ was de grote winnaar van de Oscaruitreiking en is nu al de filmhit van 2009. Het verhaal over een jongen uit Mumbai’s sloppenwijken die miljonair wordt, kreeg wereldwijd veel lof. In India was er echter ook veel kritiek op de film. Is ‘Slumdog Millionaire’ de ultieme feel good movie, of wordt het leven in India’s sloppenwijken commercieel uitgebuit?

Het onderwijs in India heeft de laatste jaren enorme vooruitgang geboekt. Maar achter de grote getallen gaat een verhaal schuil dat laat zien dat aan de kwaliteit van het onderwijs nog veel moet gebeuren. Hoe kan India er voor zorgen dat de Millenniumdoelstelling van ‘Onderwijs voor Iedereen’ niet alleen getalsmatig, maar ook kwalitatief en maatschappelijk een succes wordt? >>

Het groeiende inwoneraantal en consumentisme leggen een enorme druk op de luchtkwaliteit in New Delhi. Jarenlang leek het wat beter te gaan, maar nu is de smog terug in India’s hoofdstad, met alle gezondheidsrisico’s van dien. Zal het Delhi lukken de lucht weer schoon te krijgen?

Volgens de regering in Sri Lanka zijn de Tamil-rebellen zo goed als verslagen. De Tamil Tijgers denken daar zelf anders over. India’s verbondenheid met de burgeroorlog op Sri Lanka is groot en haar rol daarin tweeslachtig. India wil goede contacten met Colombo behouden, maar moet zich ook solidair tonen met de Tamil-bevolking op het eiland. India doet er alles aan om de regie in die regio niet te verliezen aan landen als Pakistan, China en de Verenigde Staten.

Verder natuurlijk de vaste rubrieken zoals Veerles column, een fotoreportage (dit keer met het beste werk van fotograaf Henk Braam), een gesprek met een van de miljard Indiërs in One in a Billion en een kennismaking met een van India’s goden in Hindoe-deïties aan het woord >>.

Losse nummers van India Nu kosten € 3,00 exclusief porto
en kunnen worden besteld via 030-2321340 of www.indianet.nl/indianu.html.

Hier kunt u zich ook aanmelden als abonnee (€ 21,50 per jaar).
Als u zich nu aanmeldt krijgt u de jaargang 2009 inclusief het januari-februari 2009 nummer voor €20,00

Website Landelijke India Werkgroep

www.indianet.nl

ARISA

ARISA

Stichting Arisa (Advocating Rights In South Asia, voorheen Landelijke India Werkgroep) ondersteunt en versterkt vanuit Nederland de …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer