De afgelopen twintig jaar is de bevolking van Jemen in aantal verdubbeld. De overheid heeft nu een vijfjarenplan ingezet, en strooit met campagnes om de bevolking te overtuigen van de noodzaak van geboortebeperking. Hoe reageren de inwoners van het streng islamitische land daarop? IS ging op onderzoek in de hoofdstad Sana'a en op het platteland.

2006-05

In het julinummer van tijdschrift IS (Internationale Samenwerking) verder aandacht voor Muhammad Yunus, de geestelijk vader van microkrediet. En: pionieren in Zuid-Sudan, waar de oprichting van een onafhankelijke krant na tientallen jaren burgeroorlog hoop belichaamt.

In de fotoreportage dit keer beelden uit Vietnam, waar de kip weer terugkeert op straat nu de vogelgriep over het hoogtepunt heen is. In het maandelijkse interview Wenche Barth Eide, hoogleraar voedingsleer. Zij verkondigt al 25 jaar met verve dat voedsel een mensenrecht is. De laatste jaren ziet ze dat haar boodschap aankomt. En natuurlijk de column van Raoul de Jong, die deze keer herinneringen ophaalt aan zijn bezoek aan de Dogonvallei in Mali.

IS (Internationale Samenwerking) is het gratis maandblad van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor iedereen met interesse in ontwikkelingssamenwerking. Ga voor een gratis abonnement naar www.isonline.nl.

 

buza-os

Ministerie van Buitenlandse Zaken: Ontwikkelingssamenwerking

Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer