EG Photography

Partnerbericht

De meest duurzame ideeën voor raamdecoratie!

Met de huidige milieusituatie van onze planeet worden individuen zich er steeds meer van bewust hoe belangrijk het is om voor onze kwetsbare wereld te zorgen. Biologische producten krijgen snel de aandacht omdat we ons realiseren dat de middelen die voor ons beschikbaar zijn zeer beperkt zijn. Verschillende concepten zoals recycling en het gebruik van duurzame producten worden een integraal onderdeel van ieders leven en raamdecoratie is daarop geen uitzondering. Gelukkig zijn er tal van milieuvriendelijke opties beschikbaar, hieronder vind je daar een paar voorbeelden van!

Zonneschermen

Ze zijn geweldig in het weren van zonlicht in je huis en verlagen op hun beurt de koelkosten tijdens de hete zomermaanden. Ze helpen de schadelijke UV-stralen te blokkeren die je huis kunnen binnendringen en je meubels, vloeren en algehele gezondheid kunnen beschadigen. Ze verminderen de schittering van zonlicht en houden het zicht intact, waardoor ze ideaal zijn voor patio- en achtertuinramen. Overigens kunnen screens ook aanraders zijn om de zon buiten je huis te houden.

Jaloezieën van imitatiehout

Ze zijn specifiek gemaakt van gerecyclede materialen die kunnen worden gerecycled en hergebruikt wanneer je op zoek bent naar een nieuwe decoratie. Jaloezieën van imitatiehout zijn extreem duurzaam en vaak verkrijgbaar met een afwerking die stof afstoot en vergeling door blootstelling aan direct zonlicht voorkomt. Ze zijn geschikte toevoegingen voor huizen die te maken hebben met extreme klimaten, omdat ze bestand zijn tegen rot, barsten en kromtrekken. Ze kunnen de luchtkwaliteit van je kamer verbeteren en vormen geen enkel gevaar voor het milieu.

Rolgordijnen

Als je op zoek bent naar een trendy en toch klassieke bekleding, dan zijn rolgordijnen een goede optie voor jou. Hoewel ze misschien vrij eenvoudig lijken, realiseren de meeste huiseigenaren zich niet dat ze veel veelzijdiger zijn dan ze lijken. De voordelen die ze bieden op het gebied van uiterlijk, bediening en onderhoud zijn regelrecht fantastisch. Het is daarom zeker een aanrader om rolgordijnen van Inhuis Plaza te kopen.

Geweven houten jaloezieën

Deze raambekledingen worden meestal gemaakt met behulp van hernieuwbare en volledig natuurlijke bronnen zoals bamboe, jute en gras, en bevatten geen enkele plastic elementen. Alle gebruikte grondstoffen kunnen in 1 tot 5 jaar oogstrijp zijn, wat betekent dat ze snel worden aangevuld. Bovendien worden de wortels intact gehouden omdat ze bodemerosie helpen voorkomen. Dit zijn raambekledingen die niet alleen rekening houden met het milieu, maar ook helpen bij het vormen van een groenere toekomst.

Dit artikel is tot stand gekomen door B2it.