Partnerbericht

De kracht van kennis: Hoe maken we kennis inclusief?

KIT Royal Tropical Institute organiseert op 1 September 2022 een nieuw jaarlijks evenement: the Power of Knowledge.

Registreer hier voor het evenement in Amsterdam.

Dit jaar wordt het georganiseerd in samenwerking met het Asfari Institute van the American University of Beirut en EthiXpert in Johannesburg. Een deel van het programma is ook online te volgen.

Het thema van dit jaar is: ‘Walking the talk on equitable partnerships’ waarbij we ingaan op de disbalans in machtsverhoudingen binnen kenniswerk. Op dit symposium brengen wij vertegenwoordigers van verschillende nationale en internationale organisaties en overheden samen zoals experts uit de academische en zakelijke wereld, beleidsmakers, denktanks, filantropische organisaties en NGO’s.

Samen zullen wij onderzoeken hoe het noord-zuid paradigma de kennisstroom nadelig beïnvloed en op welke manier wij een meer eerlijke samenwerking kunnen creëren doormiddel van gelijkwaardige partnerschappen.

Bouwen aan een gezamenlijke actieagenda

Doen we genoeg om de bestaande machtsstructuren te veranderen, zodat we écht geen mensen achterlaten? Tijdens dit evenement hopen we een gemeenschap te creëren waarmee wij gezamenlijk deze, en vraagstukken gerelateerd aan het dekoloniseren van kenniswerk, kunnen beantwoorden.

We hopen dat u zich bij ons aansluit, niet alleen op 1 september 2022, maar in ons streven om gelijke toegang tot kennis te waarborgen.

Keynote sprekers

Met trots presenteren wij onze sprekers: Dr. Wanjiru Kamau-Rutenberg, Dr. Zuleika Bibi Sheik en Dr. Samuel Oti. Zij zetten zich in voor het dekoloniseren van kennis en het creëren van waardevolle en gelijkwaardige partnerschappen die duurzamere en inclusievere samenlevingen mogelijk maken. Lees hier meer over onze sprekers.

Heeft uw organisatie interesse om een bijdrage te leveren aan het programma?

Neem contact op met Ingrid Zuleta via i.zuleta@kit.nl

Meer informatie over het evenement en het programma van de dag kunt u hier vinden.

Locatie: KIT Royal Tropical Institute, Mauritskade 63, Amsterdam

Datum: 1 September 2022, 0900 tot 1730 met aansluitend een borrel