Partnerbericht

De Groene Skyline

Utrecht heeft de ambitie om in 2050 als stad volledig circulair te zijn. Green Side heeft de handen ineengeslagen met Utrechtse kunstenares Ilse Werdler om deze ambitie kracht bij te zetten.

 

Samen hebben we een uniek, duurzaam, lokaal notitieboek ontworpen dat de mogelijkheden van lokale circulariteit in de stad laat zien.

Toonbeeld van circulariteit

De buitenkant is een prachtige schets van de kunstenares van de skyline van Utrecht. Het productieproces laat zien hoe circulariteit kan werken

De omslag van dit circulaire notitieboek is gemaakt van gerecycled leerafval en natuurlijke binders. De gekleurde omslag heeft een dunne PU laag op 100% waterbasis. De binnenkant is gemaakt van enkelzijdig bedrukt papier. Dit papier is ingezameld op Utrechtse basisscholen. Dit papier wordt op de fiets opgehaald en vervolgens naar de sociale werkplaats in Utrecht gebracht. Hier wordt het papier door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ingebonden tot een prachtig notitieboek.

Dit notitieboek laat zien dat je duurzaam, sociaal én lokaal kan produceren.

 

Een eigen kunstwerk

Voor bedrijven uit de regio Utrecht wordt het extra speciaal. Ilse Werdler kan namelijk het kunstwerk van Utrecht uitbreiden met een extra kantoor, logo of uniek kenmerk. Zo kunnen er dus ook bedrijven toegevoegd worden aan de skyline van Utrecht. Meer informatie vind je op de website van Green Side.