Partnerbericht

De duurzame blikvangers van dit jaar: nieuwe elektrische auto’s van 2021

De afgelopen jaren is het aanbod van elektrische auto’s langzaam toegenomen, maar inmiddels is het aanbod van elektrische auto’s echt in een stroomversnelling terechtgekomen. De forse investeringen die automerken hebben gedaan betalen zich nu uit, waardoor er steeds meer betaalbare modellen op de markt komen. Hieronder drie nieuwe elektrische auto’s die je sinds dit jaar ook in Nederland kunt tegenkomen. 

Fiat 500e 

Jarenlang hield Fiat zich afzijdig op de markt voor elektrische auto’s. Zo brachten ze wel een elektrische versie uit in de Verenigde Staten van de vorige generatie Fiat 500, maar deze flopte daar jammerlijk. De mensen van Fiat staken de koppen bij elkaar en kwamen met een compleet nieuwe elektrische Fiat 500: de 500e. Deze is beschikbaar in verschillende uitvoeringen. De actieradius is afhankelijk van het gekozen uitrustingsniveau. De 500e Action is het instapmodel, voorzien van een batterij van 23,8 kWh en een elektromotor van 95 pk. Dit komt in theorie neer op een actieradius van 180 kilometer. Het instapmodel is voor iets minder dan €25.000,- te krijgen. Het absolute topmodel daarentegen is de Fiat 500e La Prima. Deze is voorzien van alle mogelijke opties en kost meer dan €35.000. Met een dergelijke prijs is je autoverzekering vergelijken een goed idee. Want hoe duurder de auto, hoe hoger de verzekeringspremie. Daarnaast wil je bij een nieuw model ook goed verzekerd zijn via een allriskverzekering. Als je dan toch een duurdere verzekering moet hebben, wil je wel de goedkoopste optie daarin door goed te vergelijken.  

Mini Electric 

Ook de geliefde Mini is vanaf dit jaar verkrijgbaar in een elektrische variant. Deze volledige elektrische Mini is in alle opzichten vergelijkbaar met het origineel, alleen profiteert de auto van een aandrijving die geschikt is voor de toekomst. De hoogspanningsaccu is onder de vloer gemonteerd, wat zorgt voor een extra laag zwaartepunt. Hierdoor verbetert niet alleen het rijgedrag en de stabiliteit, maar ervaar je ook echt dat go-kart gevoel terwijl je bochten neemt. De Mini Electric is verkrijgbaar vanaf €36.000. 

BMW IX3 

De BMX X3 is verkrijgbaar met een benzine- of dieselmotor, als plug-in hybride of als volledig elektrische versie als BMW iX3. Jij beslist welke aandrijflijn bij je past. Op papier heeft de elektrische versie een actieradius van maar liefst 460 kilometer op een volle acculading. Als je continu hard rijdt, lever je uiteraard wel flink in op de actieradius. In de eco-stand in combinatie met een bewuste rijstijl kom je stukken verder. Daarbij win je in de stad veel energie terug tijdens het rijden. Qua uiterlijk is de carrosserie van de elektrische versie grotendeels gelijk met die van de andere aandrijflijnen. De iX3 is echter voorzien van veel blauwe details, heeft andere bumpers en wielen, en een ander front met een dichtere grille. De BMX iX3 bevindt zich in een andere prijsklasse dan eerdergenoemde elektrische auto’s, met een prijskaartje vanaf €67.500.