Partnerbericht

De diversiteit van de VS en zijn natuur

De grenzen van de Verenigde Staten zijn sinds Corona alweer geruime tijd open. Groen licht dus voor het plannen van je reis! En dit doen we dan natuurlijk het liefst zo ‘groen’ mogelijk.

Van imposante steden, witte bergtoppen, woestijn tot prachtige kustgebieden

Amerika is zoveel meer dan Hollywood, ‘groot’ en hamburgers. Ontdek de Verenigde Staten en je zult elke keer weer verbaasd zijn over de diversiteit van dit land. Vandaar dat dit dan ook de perfecte bestemming is voor een rondreis. Eén ding is zeker; uitgekeken raak je er nooit. Niet alleen om de verscheidenheid aan verschillende culturen, zoals de Native Americans. Ook kun je er terecht voor elk soort klimaat en is er een diverse natuur. Van tropisch regenwoud in Hawaï en tropische savanne in Zuid-Florida, tot een subarctisch en toendraklimaat in Alaska.

Tot de zes grootste steden van de Verenigde Staten behoren New York, Los Angeles, Chicago, Houston, Phoenix en Philadelphia. Allemaal het bezoek meer dan waard. Door de invloed van de filmindustrie zijn New York en Los Angeles de bekendste plaatsen. Waarvan New York het dichtsbevolkt. Maar liefst 79% van de Amerikanen woont in de stad.

Beschermde nationale parken

Onmiskenbaar zijn natuurlijk de prachtige landschappen in de Verenigde Staten. De beste manier om van de meest imponerende uitzichten en het wildlife te genieten, is door een bezoek aan één van de beschermde nationale parken. Hier kun je eindeloos op avontuur in de adembenemende landschappen met unieke geologische formaties en spectaculaire watervallen. Het meest bekende natuurgebied is Yosemite National Park, maar Amerika telt in totaal honderden nationale parken. Er is altijd wel eentje in de buurt!
Geniet van de natuur, maar laat de natuur ook genieten van jou. Inmiddels zijn Amerika’s meest kostbare landschappen en ecosystemen uitgeroepen tot beschermd gebied. Op deze manier kunnen ook toekomstige generaties van al dat moois genieten. Bezoek daarom de prachtige Nationale Parken in de VS met respect voor de omgeving. Houd je strikt aan de geldende regels met respect voor dier en milieu. Verken de omgeving bijvoorbeeld wandelend, in plaats van met de camper, en overnacht in een tent. Ga vroeg op pad om de drukte te verspreiden, blijf altijd op de gebaande paden en laat natuurlijk geen afval achter.

Groen reizen; de beste tips

Kwalitatieve en unieke droomreizen naar de VS, hoeven niet ten koste te gaan van het milieu. Echt duurzaam reizen naar Amerika zal vanwege de afstand niet lukken. Want je ontkomt helaas niet aan het vervuilende vliegtuig. Zelfs het ‘compenseren’ van je reis zal nooit klimaat neutraal zijn. Er zijn wel andere factoren waar je aan kunt denken om je ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden.

Tips voor een zo duurzaam mogelijke VS-reis:
• Kies een langere vakantie boven een stedentrip;
• Ga met het openbaar vervoer naar het vliegveld;
• Kies voor een directe vlucht zonder overstap;
• Reis op de bestemming zoveel mogelijk met het openbaar vervoer;
• Steun de lokale bevolking door het kopen van zelfgemaakte souvenirs.

Let verder op dezelfde dingen als thuis. Drink waar mogelijk leidingwater uit een hervulbare fles. Vermijd de grote fast-food ketens; eet lokaal en biologisch. Voorkom zoveel mogelijk verspilling van water, energie en gas.

Let op; momenteel moet je voor je reis naar de VS een bewijs van vaccinatie kunnen laten zien. De toegangsregels veranderen regelmatig. Check daarom altijd de laatste informatie om goed voorbereid te kunnen genieten van je reis.

Dit artikel is tot stand gekomen door GreenAds.