Partnerbericht

De dag van… VSO-er Nico!

 

6:15 uur De dag begint met een douche. Die is gelukkig warm – een luxe hier! Ik neem een kopje lokale instantkoffie met chapati, een Tanzaniaans platbrood. Voordat ik vertrek, geniet ik nog even van het schitterende uitzicht. Mijn huis kijkt uit over een vallei, met het Victoriameer aan de horizon.

7:30 uur Doorgaans pak ik de fiets naar kantoor in Kamachumu. Omdat ik vandaag een afspraak heb op een verder gelegen school neem ik de bodaboda, de brommertaxi. Gelukkig is het regenseizoen pas net begonnen; de school is nu dus nog goed bereikbaar.

8:00 uur Met de schooldirecteur bespreek ik manieren om de inhoud en de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Eenvoudige gesprekjes in Swahili kan ik inmiddels best goed volgen, maar bij zulke besprekingen is de hulp van mijn tolk Josephina nog hard nodig.

10:00 uur Ik ga op zoek naar Julius. Hij geeft les op een andere school waarmee wij samenwerken. Julius is bij mij in opleiding tot teacher trainer. Als leerkracht heeft hij een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Ook als trainer is hij veelbelovend. Samen bespreken we de klassenbezoeken die hij vanmorgen heeft gedaan.

10:30 uur Ik observeer het feedbackgesprek tussen Julius en docente Jovitha. Vervolgens evalueren we dit gesprek. Julius doet het uitstekend en kan de coaching binnenkort zelfstandig voortzetten.

11:15 uur Op het demonstratieveld voor ons kantoor leren boeren vandaag hoe ze mais en bonen kunnen poten. Daar wil ik graag bij zijn. Helaas verschijnt de doorgaans betrouwbare brommertaxi niet. Ik kom te laat voor de demonstratie, maar praat nog wel even met een paar boeren. 

14.00 uur Snel lunchen, terwijl ik de laatste handelingen voor het financiële overzicht van september afrond. Daarna kan het naar ons hoofdkantoor in Dar es Salaam.

18.00 uur Eenmaal thuis pak ik de e-reader, ’s avonds mijn grootste vriend. Omdat ik nog geen televisie heb, volg ik de Premier League-wedstrijden in een zaaltje in Kamachumu.

Wil je net als Nico ook je kennis delen via VSO? Bekijk je mogelijkheden op vso.nl/vacatures.