In Parijs vergaderen wereldleiders over mondiale klimaatoplossingen, maar het is de crowd die de macht heeft om invloed uit te oefenen op de  transitie naar een duurzame economie. Er is een toenemend besef dat men niet moet afwachten met welke oplossingen de overheid komt, maar dat we zelf actie moet ondernemen. Het ultieme bewijs hierdoor is het succes van de crowdfundingcampagne dat het duurzame crowdfundingplatform Oneplanetcrowd voert om haar snelle groei te financieren.

Grote financieringsbehoefte duurzame ondernemingen

De noodzakelijke transitie naar een duurzame economie is ingezet, een economie waarin duurzaam en sociaal ondernemerschap centraal staan. Hierbij staat de economie in dienst van de wereld en niet andersom. Met name jonge ondernemingen pionieren op gebied van duurzaamheid en zijn de motor achter technologische en sociale vernieuwing die aan de basis staan van deze transitie. Om deze innovaties te realiseren is er een grote financieringsbehoefte. Voor duurzaam MKB blijft de geldkraan vaak dicht vanuit de banken waardoor onvoldoende ontwikkelgeld beschikbaar is om de plannen te realiseren. 

De macht van de crowd in de transitie naar een duurzame economie

In Parijs vergaderen wereldleiders over mondiale klimaatoplossingen, maar de macht om iets aan deze problemen te doen ligt in handen van de crowd. In Nederland beschikken we over € 339 miljard aan spaargelden, € 807 miljard belegd particulier vermogen en nog eens € 1.200 miljard pensioengelden. Daarnaast is de rentestand nog nooit zo laag geweest. Het is de crowd die in het bezit is van deze financiële middelen die grote invloed kan uitoefenen op de transitie naar een duurzame economie. Zij bepalen immers wat er met hun spaargelden en vermogen gebeurt.

Managing Director Marieke Kamphuis: “Het is best vreemd dat je bij pensioenfondsen en banken weinig tot geen invloed hebt op waar je geld in wordt geïnvesteerd. Dat kan bij crowdfunding wel. Hierbij bepaal je als investeerder zelf in welk bedrijf en innovatie je investeert en draag je op die manier bij aan de transitie naar een nieuwe meer duurzame economie.”

Cijfers tonen aan dat het financieel rendement van duurzaam belegd geld vergelijkbaar is met niet-duurzame beleggingen en het levert daarnaast een positief rendement op voor de wereld, een zogenaamd dubbel rendement.

Crowd investeert massaal in duurzaam crowdfundingplatform

Er is een toenemend besef dat men niet moet afwachten met welke oplossingen de overheid komt, maar dat we zelf actie moeten ondernemen. Er is vanuit de crowd grote interesse voor impact investing, waarbij de investeerder potentieel een dubbel rendement realiseert. Het ultieme bewijs hiervan is dat er massaal geïnvesteerd wordt  in de crowdfundingcampagne van Oneplanetcrowd. Het duurzame crowdfundingplatform voert deze campagne om hun snelle groei te financieren en gelooft erin dat zij samen met de crowd verandering teweeg kunnen brengen.
 

Marieke Kamphuis: “Oneplanetcrowd behoort volgens het blad Management Team tot de top 50 gamechangers van Nederland. Dit hebben wij samen met de crowd bereikt. Wij zijn dan ook trots op het vertrouwen dat we hebben gekregen vanuit onze crowd. Zo kunnen we onze groeidoelstellingen realiseren en gezamenlijk meer impact creëren.”   

Het opgehaalde geld wordt gebruikt voor de verdere groei en professionalisering van het platform door o.a. te investeren in een leningadministratiesysteem met e-wallet, het opbouwen en verder uitbouwen van partnerships en verdere internationalisering.

Internationalisering

Oneplanetcrowd is al actief in Duitsland en kondigt aan recentelijk een samenwerkingsverband te zijn gestart met een Belgisch crowdfundingplatform. Ook zijn zij de mogelijkheden aan het onderzoeken om verder te internationaliseren binnen Europa. Door deze internationalisering geeft Oneplanetcrowd ondernemingen toegang tot een grote internationale crowd van impact investeerders en andersom kunnen investeerders meedoen met duurzame en sociale projecten in meerdere landen. Hiermee stelt Oneplanetcrowd de crowd in staat om op Europees niveau duurzame innovatie te realiseren en zo gezamenlijk nog meer impact te creëren.

Word mede-eigenaar van Oneplanetcrowd

Investeerders kunnen t/m zondag 6 dec mede-eigenaar worden van Oneplanetcrowd. Klik hier voor meer informatie of om direct te investeren.

oneplanetcrowd

Oneplanetcrowd

Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer