Partnerbericht

De beste wandelroutes voor jou en je hond

 

Elke dag drie of vier keer een blokje om met je hond. Voelt dat als een verplichting? Dan bewandel je – zowel letterlijk als figuurlijk – niet het juiste pad. Wandelen met je hond is juist een ontspannende bezigheid voor jullie allebei. Het is bovendien gezond, want je blijft in beweging en je krijgt voldoende zonlicht op je huid. Daarnaast levert het jou en je hond ook nog leuke sociale contacten op. Vergeet dat rondje wandelen in je eigen woonwijk. Trek eropuit en maak van de wandeling met je hond een echte beleving.

  • Voor een wandeling door het groen denk je misschien in eerste instantie niet aan Lelystad. Toch heeft de jongste provinciehoofdstad van ons land op dit vlak veel te bieden. De wandeling Atol en Boswijk voert langs de buitenranden van deze mooie stad over grotendeels onverharde paden waar honden vrij mogen rondlopen. Vanaf het NS-station wandel je via de Zilverparkkade naar de Kamp. De route gaat verder via de Griend, door het Woldbos, langs de Archipel, de Atolwijk en De Koploper. Zo kom je uiteindelijk terecht in het stadspark en via het Lelycentre, de Bastion en de Kustrif bereik je tenslotte weer het centrum. Een heerlijke wandeling voor mens en dier over een lengte van 11 kilometer.
  • Liever wat korter onderweg? Zoek de ruimte op in het Zuid-Hollandse Ter Heijde. Hier bepaal je zelf hoe groot je rondje door het glooiende zandlandschap precies wordt. Het gebied met de alleszeggende naam De Zandmotor is onderdeel van het Nationaal Park Hollandse Duinen. Je bent hier even een met de natuur en kunt genieten van de rust en de ruimte, terwijl je in het noordelijke deel van het gebied kunt genieten van het uitzicht op zee met de daar aanwezige surfers.
  • Ook in de bossen bij Baarn in de provincie Utrecht mag je hond lekker vrij rondrennen. Staatsbosbeheer is eigenaar van dit gebied en heeft een fraaie wandelroute uitgestippeld die je vanuit het Baarnse Bos naar Paleis Soestdijk voert. Langs het ravijn, waarin de spoorlijn is aangelegd, keer je terug naar het NS-station van Baarn. Een must do voor de echte wandelliefhebber.

Nederland kent tientallen van dit soort mooie wandelroutes. Houd er rekening mee dat ongedierte, zoals de teek en de vlo, in natuurgebieden vaak vrij spel hebben. Met Frontline Combo Hond binnen handbereik bespaar jij je viervoeter veel ellende.

Dit artikel is tot stand gekomen door GreenAds.