Partnerbericht

De beste tips voor een milieuvriendelijke vakantie

Het wordt routine om wat meer na te denken over duurzame beslissingen, en er zijn veel manieren om te beginnen als het gaat om dagelijkse keuzes, zoals fietsen naar het werk of overschakelen op een veganistisch dieet. Maar als je op vakantie gaat, kan het moeilijk zijn om een ​​milieuvriendelijke levensstijl vol te houden. Desondanks is het alsnog mogelijk om het milieu niet al te veel te belasten als je bijvoorbeeld in een vakantiehuis Nederland verblijft. Gebruik hiervoor de onderstaande tips!

Zoek een verblijfplaats die op hernieuwbare energie draait

Een verblijf in een hotel of vakantiehuis dat draait op hernieuwbare energie is een geweldige manier om de uitstoot tijdens je reis te verminderen en meer te leren over duurzame technologie terwijl je daar bent. Ook kun je niet op Airbnb kijken, maar juist op Ecobnb. Dit is een website waarmee je door huurwoningen over de hele wereld kunt bladeren met gedetailleerde beoordelingen over hoe duurzaam ze zijn. Kijk voor een meer stedelijke omgeving naar luxe hotels zoals het Breeze Hotel in het centrum van Amsterdam, dat prijzen heeft gewonnen voor innovatie en al zijn energie haalt uit zijn eigen hernieuwbare systemen.

Ga naar minder bekende of lokale bestemmingen

Attracties die op de bucketlist staan ​​en beroemde schoonheidspunten kunnen last hebben van overtoerisme, wat op zijn beurt bijdraagt ​​aan luchtvervuiling en een grote druk legt op de lokale water- en voedselbronnen in die plaatsen. In Barcelona dreigde de burgemeester het toerisme naar de stad te beperken nadat deze in 2019 werd uitgeroepen tot de meest vervuilde haven van Europa. Ondertussen zijn delicate koraalriffen in tropische delen van de wereld beschadigd door zwemmers en voorbijrazende boten. Toerisme kan echter goed zijn voor de lokale economie en een impuls geven aan inspanningen voor duurzame ontwikkeling als het goed wordt gedaan, kies daarom voor minder bekende of zelfs lokale bestemmingen.

Probeer zoveel mogelijk in een trein te reizen

De luchtvaart draagt ​​bij aan ongeveer 2,4% van de wereldwijde uitstoot van kooldioxide. Als je andere gassen toevoegt die door vliegreizen worden geproduceerd, zoals lachgas, en de waterdampsporen die door vliegtuigen worden geproduceerd, is dit volgens de BBC in feite verantwoordelijk voor 5% van de wereldwijde uitstoot. Een van de gemakkelijkste manieren om je ecologische voetafdruk te verkleinen, is dus een manier te vinden om je vakantiebestemming te bereiken zonder te vliegen. Huur je een van de grote vakantiehuizen in Nederland? Ga dan in de trein, wat je ook kunt doen als je op vakantie gaat naar het buitenland!

Dit artikel is tot stand gekomen door B2it.