Partnerbericht

De beste hotspots voor vegans in Nederland

Ben je op zoek naar de beste vegan hotspots in Nederland? Lees dan snel verder! Wij hebben de beste vegan hotspots in Nederland voor je op een rijtje gezet.

De beste hotspots voor vegans in Nederland

Vegan restaurants schieten als paddestoelen uit de grond. Waar er begin 2018 amper vegan restaurants te vinden waren, zit er nu bijna in elke stad wel minimaal één. Plantaardig eten is veel meer in trek én is goed voor het klimaat. Het is niet voor niks dat het aantal vegans per jaar stijgt. Eind 2022 waren dit er ongeveer 261.000. Ben je benieuwd welke vegan hotspots je écht niet kan missen? Lees dan even verder!

Amsterdam

Het vegan walhalla is natuurlijk Amsterdam. Het wordt ook wel de vegan-hoofdstad van Europa genoemd Op elke hoek van de straat kun je wel vegan gerechten bestellen. Er zijn in Amsterdam meer dan 80 vegan restaurants. Bijna elke maand komt er wel weer eentje bij. Onze favorieten zijn de Vegan Junk Food Bar, De Waaghals, Flower Burger en Meatless district. Hier kun je overheerlijke vegan gerechten bestellen. Perfect om heen te gaan na een dagje uit. Eet smakelijk!

Den Haag

Naast Amsterdam zijn er in Den Haag ook aardig wat Vegan restaurants te vinden. Met bijna 30 restaurants staat Den Haag zeker in de lijst met de meeste vegan hotspots. Ben je in deze mooie stad achter de duinen? Ga dan eens langs bij Foam catering, Veggies on fire of Hortus resto.

Utrecht

In Utrecht kun je ook terecht voor heerlijke vegan maaltijden. Eet een hapje bij Copper Branch Utrecht, Howie Roll of KLUTS. Hier vind je veel verschillende vegan lekkernijen. Heb je zin in een vegan biertje? Ga dan langs bij de Oproer Brouwerij!

Breda

Ook in Brabant kun je terecht voor leuke vegan hotspots. Je kunt heerlijk vegan eten bij Veganlicious. Heb je zin in een yoga, pilates of boks les? Ga dan eens langs bij het Black & White Kafe. Hier kun je na je sportsessie terecht voor een lekkere vegan maaltijd!

Gouda

Gouda staat natuurlijk bekend om zijn Goudse Kaas, maar je kunt in Gouda ook terecht voor een vegan lekkernij. Neem eens een kijkje bij de Vegan Food Bar: Miss Nice Banana of bij lunchcafé Curcuma.

Leeuwarden

In Leeuwarden kun je terecht voor een heerlijke veganistische high tea bij Broodje Bewust of Eetcafé Spinoza. Geniet van de lekkere smoothies en vegan treats!

Nijmegen

De oudste stad van Nederland staat natuurlijk bekend om de Vierdaagse en om de grote studentenpopulatie. Maar wist je dat Nijmegen een van de steden is met de meeste vegan hotspots? De stad staat op nummer 6 in de lijst van de steden met de meeste vegan restaurants. Neem vooral eens een kijkje bij TATI Nijmegen en Veggie Galore.