De spanning werd langzaam maar zeker opgebouwd bij de prijsuitreiking. De Beste Boer van 2012 word je immers niet zo maar. Naast een noodzakelijke hoge score in het simulatiespel, waarin de bijna 800 deelnemers allerlei bedrijfsmatige vragen voorgelegd kregen, telde ook de stem van de vak- en publieksjury mee. De vakjury deelde Wisse de eerste plaats toe. Het publiek, dat via internet kon stemmen, gaf team Landzicht wat meer stemmen. Beide stemmingen samen maakten Piet Wisse tot Beste Boer 2012. De tweede plaats ging naar Krista en Alinda Berghuis van team Landzicht.

Piet Wisse runt samen met zijn echtgenote Heide een eigen vleeskalverenhouderij, Wisse-van den Top, met 700 kalveren. Hij heeft agrarische bedrijfskunde gestudeerd in Leeuwarden en is een 24-jarige ambitieuze boer met innovatieve en maatschappelijk verantwoorde ideeën rond dierenwelzijn en mestverwerking.

Het zijn de beste agrarisch ondernemers die aan het einde van de Beste Boer wedstrijd komen bovendrijven. Mensen waarvan Agriterra graag zou zien dat zij hun kennis inzetten voor ondernemende boeren in ontwikkelingslanden. Daarom stelt Agriterra de hoofdprijs ter beschikking, een ondernemersreis naar een land in Afrika, Azië of Latijns-Amerika. Samen met de Beste Boer bekijkt Agriterra in welk land zijn kwaliteiten en kennis het best ingezet kunnen worden.

Meer informatie over de Beste Boer vind je hier: http://www.youtube.com/watch?v=8Swlb0xqsLg

In de categorie Agribusiness ging de hoofdprijs naar Rinus Wientjes namens team Dairytop; in de categorie Studenten scoorde team Dijkgraeff met de broers Remco en Jeroen de Veer het hoogst.

 

Op de foto de winnaars van de Beste Boer 2012

v.l.n.r.: Remco en Jeroen de Veer (Team Dijkgraeff, no. 1 categorie studenten), Heide en Piet Wisse (Team Wisse Vituli, no. 1 categorie boeren) en Rinus Wientjes (Team Dairytop, no. 1 categorie Agribusiness).

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer