Ondanks de harde repressie van de demonstraties in Jemen, Bahrein, Iran, Syrië, Iraaks Koerdistan, en militaire tegenslagen in Libië, is de strijd voor waardigheid, democratie en meer rechten verre van voorbij. In feite lijken de revoltes slechts het begin in te luiden van grote veranderingen die de gehele regio in de ban houden.
 
De Universiteit van Amsterdam, ontwikkelingsorganisatie Hivos en vredesorganisatie IKV Pax Christi organiseren een symposium in het kader van het Hivos/ UvA Kennisprogramma over maatschappelijk middenveld in het Midden-Oosten. Het symposium zal plaatsvinden op 18 april in de Doelenzaal van de Universiteitsbibliotheek te Amsterdam.  

Middle Eastern Perspectives on the Revolutions
Een bijzonder en bont gezelschap van activisten laat tijdens het symposium haar licht schijnen op de ontwikkelingen. Toonaangevende figuren uit Egypte, Tunesië, Jemen, Bahrein, Syrië, Irak en Marokko geven indrukken uit de eerste hand en gaan met elkaar in debat over de politiek en sociale veranderingen in de regio. 

Meer over het programma en aanmelden

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
Hivos_logo1

Hivos

Wij zijn Hivos, een internationale organisatie die zoekt naar nieuwe oplossingen voor hardnekkige wereldproblemen. Met slimme projecten …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer