In Leiden zal op het Stadhuisplein de Nacht van de Fooi 2015 landelijk worden geopend, waarna de straten en pleinen van verschillende steden worden gevuld met optredens van bands, dansgroepen, DJ’s en meer. Op de Ganzenmarkt in Utrecht kan je vanaf 12:00 genieten van verschillende muziekoptredens. Zo kan je luisteren naar de heerlijke sounds van  folk pop singer-songwriter Sem Sprang, mee zingen met de knallende covers van Kitsch ’N Crew en dansen tot diep in de nacht op de platen van Free Hugs in Ubica. Op het Westergasterras in Amsterdam wordt de Nacht van de Fooi ook gevierd van 12:00 tot 17:00 uur en is er onder andere een minimarket en een Afrikaans dansoptreden. Sluit de avond af bij de Dinner & Movienight bij Mr. Bean op de Ceintuurbaan. In Groningen is er zoals elk jaar een breed scala aan bands en acts bij de Drie Gezusters op de Grote Markt.

Elk jaar gaat de opbrengst naar vijf geselecteerde ontwikkelingsprojecten. In 2015 zijn dat: Afri-Can, AquaQuest, Geefeenkoe, Knowledge for Children en Product of Prison. Afri-Can geeft straatjongeren in West Kenia een kans op een opleiding tot automonteur. AquaQuest zet zich in om de watervoorzieningen te verbeteren in west Oeganda. Stichting Geefeenkoe verbetert de leefomstandigheden van gezinnen met een kind met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking in Kirzigië. Dankzij dit project krijgen deze gezinnen een koe die die melk geeft en kalfjes voorbrengt. Knowledge for Children zet zich in om het onderwijs structureel op een hoger niveau te brengen in plattelandsgebieden in het noordwesten van Kameroen. Tot slot faciliteert Product of Prison (POP) trainingen in diverse beroepsvaardigheden aan (ex-)gevangenen in Oeganda, zodat zij zelfredzaam worden.

Kijk voor het programma en meer informatie op www.nachtvandefooi.nl. Nacht van de Fooi is ook te volgen via Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram. Kan je helaas niet aanwezig zijn op 30 mei en wil je toch je steentje bijdragen? Je kan Nacht van de Fooi ook steunen via JustGiving.nl.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer