Partnerbericht

Data Scientist

Wil jij strijden voor gelijkheid? Samen met collega’s, onze partnerorganisaties en activisten in meer dan 90 landen ongelijkheid bij de wortel aanpakken? Om zo de systemen die daarachter zitten voor eens en altijd te veranderen!

Oxfam Novib staat achter de mensen die opstaan voor gelijkheid. Mensen die op hun eigen manier strijden tegen de groeiende verschillen. Samen strijden we voor een wereld waarin iedereen gelijke kansen heeft, ongeacht gender, afkomst of huidskleur. Een wereld die voor iedereen veilig is; waarin de inkomenskloof krimpt in plaats van groeit; waar klimaatverandering harder en eerlijker wordt aangepakt.
Gelijkheid is de rode draad in ons werk en projecten, maar ook intern. We zijn ervan bewust dat ons team van collega’s nóg diverser kan en dat je alleen met een divers team een ruime blik kan werpen op de wereld. Voor een meerstemmig team doen we daarom een extra oproep aan vrouwen, BIPOC-personen, LHBTQIA+ personen of mensen met een handicap om te solliciteren op deze functie.

Solliciteer en sluit je aan bij Oxfam Novib!

Functiebeschrijving
Binnen Oxfam Novib is de Engagement afdeling verantwoordelijk voor ons werk op de Nederlandse markt: campagnes, fondsenwerving, communicatie en participatie. De unit Supporter Relations is binnen deze afdeling verantwoordelijk voor alle supportersprocessen en -data en ondersteund de andere units op verschillende werkzaamheden en werkgebieden.
 
De unit bestaat uit 3 sub-teams: Supporter Contact (intern en uitbesteed contact met supporters), Supporter Proces (administratieve en financiële data- en supportersprocessen) en Data, waar de Data Scientist onderdeel van uitmaakt.
 
Het datateam heeft een grote ambitie: de afdeling Engagement meer data-driven laten werken. Dit vraagt een proactieve, innovatieve en ondernemende instelling. Er is ruimte om te leren én voor eigen initiatief. De samenwerking is informeel en coöperatief en we zoeken zoveel mogelijk de aansluiting op elkaars werkzaamheden op, binnen en buiten de unit.
 
Hoofdtaken

Als Data Scientist:

 • Leg je de verbinding tussen techniek, data en doelstellingen.
 • Beheer en optimaliseer je de databases, in samenwerking met de ICT unit.
 • Begeleid je de Engagement afdeling in het effectief toepassen van data(inzichten).
 • Adviseer je de Engagement afdeling met concrete aanbevelingen op basis van inzichten verkregen uit de data.
 • Initieer je projecten om de datastromen, -analyses en -kwaliteit te verbeteren en voer je deze uit.
 • Signaleer je relevante trends en ontwikkelingen op het gebied van data science en zet je deze om in bruikbare vernieuwingen.

Wie zoeken wij?
Een ervaren data expert die grote hoeveelheden data weet om te zetten naar bruikbare inzichten en adviezen. Je weet de behoeftes binnen de organisatie goed naar boven te krijgen én te vertalen naar analyses, rapportages en dashboards. 
Je wordt enthousiast van het opbouwen en optimaliseren van databases en -tools en bent altijd op zoek naar innovatie oplossingen.
Je bent analytisch sterk, technisch onderlegd, kan uitstekend communiceren met collega’s uit verschillende werkgebieden en bent goed in staat om je eigen werkzaamheden te plannen en organiseren.

Je hebt ook:

 • WO werk- en denkniveau.
 • Relevante opleiding (bijvoorbeeld in de richting van wiskunde, econometrie, technische bedrijfskunde, Data Science of AI) en/of vergelijkbare kennis opgedaan door aantoonbare ervaring.
 • Ervaring met SQL, Python, Java, ETL, Tableau, PowerBI en/of andere belangrijke data technieken.
 • Ervaring met Salesforce, Marketing Cloud en Azure is een pré.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels.

Werken bij Oxfam Novib

 • Al ons werk wordt geleid door onze kernwaarden: Empowerment, Accountability, Inclusiveness, Courage, Solidarity en Equality.
 • Bij Oxfam Novib werken we volgens de Feminist Principles – Oxfam Policy & Practice.
 • Oxfam Novib is vastbesloten om jou een motiverende werkplek te bieden op onze standplaats in Den Haag. Wij bieden bij indiensttreding een jaarcontract, (inclusief 1 maand proeftijd), met mogelijkheid tot verlenging.
 • Oxfam Novib biedt een aantrekkelijk en eerlijk arbeidsvoorwaardenpakket aan inclusief eindejaarsuitkering en jaarlijkse loonsverhoging vanuit de CAO. Daarnaast bieden we ook een keuzemogelijkheid uit verschillende aanvullende opties. De functie is ingeschaald in schaal 10 met een salarisbereik van €3.320,- tot € 5.109,- bruto per maand op basis van 36 uren per week.
 • Oxfam Novib gaat uit van de kracht van verschil. Daarom streven we ernaar een diverse mix van getalenteerde mensen aan te trekken die onze normen, waarden en principes delen en zich inzetten voor het voorkomen en uitroeien van elk type wangedrag.
 • We hebben een actief beleid tegen seksuele intimidatie, uitbuiting en misbruik, elke andere vorm van machtsmisbruik of gebrek aan integriteit en financieel wangedrag. Dit onderwerp komt aan bod in onze werving- en selectieprocedures.

 
Aanvullende informatie

Denk je dat dit de baan is die je zoekt en jij de persoon bent die wij zoeken? Dan ontmoeten we je graag! Stuur je C.V. en motivatiebrief via ons wervingsportaal.
Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Bas van Dijk, Supporter Relations Manager, bas.van.dijk@oxfamnovib.nl.

 • Alleen sollicitaties die vóór de sluitingsdatum 16 April 2023 en via ons wervingsportaal zijn ingediend, worden in behandeling genomen.
 • Deze vacature wordt zowel intern als extern tegelijkertijd geplaatst. Interne kandidaten genieten de voorkeur indien er passende kwalificatie is. In onze organisatie vinden wij het belangrijk dat onze medewerkers maximale mogelijkheden krijgen voor groei in nieuwe thema’s en competenties. Voorrang voor interne kandidaten ondersteunt dit.
 •  Bij contractaanbieding is het noodzakelijk voor Oxfam Novib geldige referenties op te vragen. Alsmede kunnen onze sollicitanten worden onderworpen aan passende screeningcontroles, waaronder strafregisters en terrorisme, financiële controles of integriteitsscreenings/referenties.
 • Oxfam Novib behoudt zich de discretie om geen enkele afspraak te maken op deze vacature, een afspraak te maken in een lager niveau of een afspraak te maken met een gewijzigde functieomschrijving.
 • We werken momenteel hybride (50% op kantoor in Den Haag en 50% thuis).
 • Gekwalificeerde kandidaten die in Nederland of andere EU/EEA-landen wonen en bereid zijn om op eigen kosten en verantwoordelijkheden in Nederland te verhuizen en te verblijven, worden aangemoedigd om te solliciteren.
 • Oxfam Novib kan op dit moment geen visumsponsoring bieden.