Partnerbericht

Dalits in Pakistan hulp ontzegd na watersnood

De president van Pakistan, Asif Ali Zardai, heeft zich tegen de discriminatie van Dalits uitgesproken en elk vorm van discriminatie bij reddingsoperaties, opvang en rehabilitatie op basis van kaste of religie ‘onacceptabel’ genoemd. Hij heeft de provinciale regering gevraagd hem over de situatie te rapporteren.

”De school waar ik les geef is omgebouwd tot een opvangkamp voor mensen die door de vloed zijn getroffen, maar toen drie gezinnen van de Kohli kaste hier beschutting zochten, werd hen die geweigerd,” zegt Jewat Ram, een lokale onderwijzer in Sindh.

”Meestal zijn het openbare scholen die worden gebruikt als opvanglocaties maar we hebben geen enkele Dalit gezin gezien dat daar onderdak heeft gevonden. Dat komt door hun zogenaamde onaanraakbaarheid,” zegt Kalavanti Raja van het Pakistan Dalit Solidarity Network (PDSN).

Mediaverslagen uit verschillende delen van Sindh bevestigen allemaal dat kastendiscriminatie Dalits ernstig belemmert om toegang tot hulp te krijgen. Afgezien van het feit dat Dalits uit opvangkampen worden geweerd en in de open lucht moeten slapen, krijgen ze ook water geen water en dekens.

Lees hier meer: http://dalits.nl/110926.html