Aanleiding waren pesterijen van kastehindoes tijdens een religieus ceremonie van Dalits en pogingen van oudere Dalits om deze pesterijen te stoppen. Na het geweld tegen de Dalits, duurde twee uur voor de politie ter plaatse was. Deze trad nauwelijks op. Het lokale ziekenhuis weigerde de gewonde Dalits te behandelen. Zij moesten naar een verder weg gelegen ziekenhuis. Steeds meer Dalits zijn nu uit het dorp op de vlucht naar familie grotere plaatsen.

De National campaign on Dalit Human Rights (NCDHR) heeft een fact-finding team naar Jind gestuurd. Zij vragen een brief te sturen aan de premier van de deelstaat Haryana met een dringend verzoek om de schuldigen te straffen, de Dalits voor de geleden schade te compenseren en. hun veilige terugkeer te verzekeren.

Website Dalit Netwerk Nederland

www.dalits.nl

Doe mee aan de schrijfactie

www.dalits.nl/060908.html

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
ARISA

ARISA

Stichting Arisa (Advocating Rights In South Asia, voorheen Landelijke India Werkgroep) ondersteunt en versterkt vanuit Nederland de …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer