Op 24 december 2005 waren Guddu en Maya Ram in gesprek met de secretaris van het gemeentebestuur. Zij discussieerden over het loon dat zij ontvingen voor de bouw van een toilet in de 'dalit wijk'. Dalits wonen namelijk bijna altijd apart buiten het dorp. Tijdens het gesprek kwam het dorpshoofd binnen met de woorden: "Jullie honden! Hoe durven jullie om loon te vragen?! De vorige keer heb ik jullie geen lesje geleerd. Dit keer zal ik jullie te gronde richten. Ik zal jullie neerschieten."

 

De Asian Human Rights Commission (AHRC) is op 12 jan. een brievenactie gestart om de verantwoordelijken aan te spreken op dit kwalijke incident. De AHRC wil dat de kwestie grondig wordt onderzocht en dat de schuldigen worden gestraft. Ook moeten de politiemensen die weigeren om in te gaan op klachten van dalits ontheven worden van hun functie, meent de AHRC.

De AHRC heeft al diverse malen kwesties onder de aandacht gebracht van 'kaste hindoes' die dalits aanvielen waarbij de politie werkeloos toekeek of zelfs hielp.

 

Het Dalit Netwerk Nederland (DNN) vraagt aandacht voor de voortdurende schendingen van de mensenrechten van Dalits en verzoekt u om mee te doen aan deze schrijfactie.

Steun ook de campagne 'Stop kastendiscriminatie – Steun de Dalits' en teken de petitie!

http://www.ahrchk.net/ua/mainfile.php/2006/1459/

http://www.indianet.nl/dnnpetitie.html

ARISA

ARISA

Stichting Arisa (Advocating Rights In South Asia, voorheen Landelijke India Werkgroep) ondersteunt en versterkt vanuit Nederland de …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer