Partnerbericht

Dalit landarbeidersactivist ernstig verminkt

De dorpsraad besloot in 2002 dat de dochter van Bant Singh moet trouwen met een van de verkrachters, die ook Dalit is. De rest van de daders, niet-Dalits, gingen vrijuit.. Bant Singh accepteert deze uitspraak niet en legt zijn zaak voor aan de rechtbank. In 2004 worden drie van de verkrachters tot levenslang veroordeeld.

 

Op 5 januari 2006 wordt Bant Singh alsnog gestraft voor zijn opstandigheid. Bij terugkomst van een bijeenkomst  van landarbeiders wordt hij door zeven mannen aangevallen met ijzeren staven en bijlen. Onder hen zijn het voormalige en huidige dorpshoofd. In het plaatselijke ziekenhuis eist de dokter smeergeld voor behandeling. Pas na 36 uur wordt hij verbonden en wordt hem gezegd dat ze  verder niets voor hem kunnen doen. Na overplaatsing naar een ander ziekenhuis blijkt het te laat om zijn ledematen te redden.

 

Ondanks alles is Bant Singh zijn vechtlust niet verloren. Zijn activistenliederen zullen ook in de toekomst nog te horen zijn. Vanuit het ziekenhuis laat hij weten:

"They've only got my limbs, I have still got my voice – I can still sing!"

 

De in Londen gebaseerde South Asia Solidarity Group vraagt om financiële en morele steun voor Bant Singh. Teken de petitie!

Petitie ten behoeve van Bant Singh
http://new.petitiononline.com/Bant06

Dalit Netwerk Nederland
www.indianet.nl/dnncampagne.html

Petitie Stop Kastendiscriminatie
www.indianet.nl/dnnpetitie.html