Uit onderzoek in opdracht van Trouw blijkt dat de bereidheid van Nederlanders om iets voor hun omgeving te betekenen groot is. Het maakt niet uit of mensen jong of oud, laag of hoog opgeleid, arm of rijk zijn. Het idealenplatform van Trouw speelt in op deze maatschappelijke ontwikkeling.

Op trouw.nl/idealen kan iedereen terecht voor inspiratie, informatie, publiciteit voor een project en advies van professionele organisaties. Zo ontstaat een gemeenschap die actief werkt aan een (beetje) betere wereld.

Bezoekers kunnen zelf van alles bijdragen. Zij kunnen een ideaal plaatsen op de site, maar ook een oproep voor vrijwilligers of producten, een ''valkuil' of een aankondiging van een evenement. Via de rubrieken 'Succesverhalen', 'De week van…' en 'Bijzondere Initiatieven' is er de mogelijkheid om een week lang via Trouw extra publiciteit te krijgen voor een speciaal project.

Daarbij heeft Trouw de krachten gebundeld met Impulsis, een initiatief van Edukans, ICCO en Kerk in Actie op het gebied van internationale samenwerking en met Stichting GreenWish op het gebied van duurzaamheid. Zo kunnen bezoekers van Trouw Idealen! informatie, advies en ondersteuning krijgen bij het schrijven van een projectplan en het organiseren van acties.

Het idealenplatform is een vervolg op de massale reacties op de oproep "Realiseer je ideaal" die Trouw bijna een jaar geleden deed. Wouter van der Meulen, uitgever van Trouw, vertelt: "zoals we al verwachtten, bleken veel Nederlanders een ideaal te hebben, maar niet weten waar ze moeten beginnen met de realisatie ervan. Dit platform kan deze mensen op weg helpen."

Impulsis steunt dit initiatief omdat het bijdraagt aan draagvlak voor internationale samenwerking, aan aandacht voor de projecten en belevenissen van onze partners en omdat TrouwIdealen een modern netwerk biedt.

Kijk voor meer informatie op www.trouw.nl/idealen.

http://www.trouw.nl/idealen

logo_icco_rgb_1200px_0

ICCO

ICCO is de Interkerkelijke organisatie voor ontwikkelingssamenwerking. Wereldwijd geven wij financiële steun en advies aan lokale …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer