Woensdag 12 augustus verzamelen de gezamenlijke sociale organisaties zich in de hoofdstad Tegucigalpa en in San Pedro Sula om opnieuw vreedzaam te demonstreren voor herstel van de democratie en terugkeer van de gekozen regering.

De hoop is er nu opgevestigd dat de coupplegers volgende week bereid zijn een missie van de Organisatie van Amerikaanse Staten te ontvangen.

Tussen 5 en 8 augustus bezocht een internationale vakbondsmissie Honduras. De deelnemers waren vooral leiders van vakbondsorganisaties uit Latijns-Amerika, onder wie Julio Roberto Gomez uit Colombia en José Pinzón uit Guatemala. Lees meer: Verslag van het bezoek van de internationale vakbondsmissie (Spaanstalig)

Ook het CNV is bezorgd over de situatie in Honduras en onderschrijft de oproep van de internationale vakbeweging tot respect voor de vrijheid van meningsuiting en van organisatie. CNV Internationaal steunt in Honduras het werk van vakbondsorganisatie CGT

Meer: www.cnvinternationaal.nl

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer