De Delftse studenten die een zonnewagen bouwen om 3000km dwars door Australië te racen, puur op zonne-energie, zijn een crowdfundingactie gestart op OnePlanetCrowd.nl. Investeerders kunnen het Nederlandse team hiermee naar de overwinning helpen. In ruil voor hun steun mogen zij de Nuna voor het eerst zien rijden op een exclusieve presentatie.

De twaalfde editie van de World Solar Challenge vindt dit jaar plaats op 6 oktober in Darwin. De tweejaarlijkse wedstrijd voor zonnewagens en auto’s die rijden op zonne-energie, gaat door door Australië over een afstand van 3021 kilometer. Het Nederlandse zonnewagenteam Nuon Solar Team heeft al vier gouden en twee zilveren medailles in de wacht gesleept. Maar om ook dit jaar de finish te halen, zijn er strenge eisen aan de nieuwe racewagen, zoals het toevoegen van een vierde wiel.

“Nuna7 wordt een geheel nieuwe zonnewagen”, vertelt Leslie Nooteboom van het team. “de regelementen schrijven deze race voor dat de wagens vier wielen moeten hebben, dus moeten we ons beproefde driewielerontwerp vaarwel zeggen en opnieuw beginnen”. We hopen dat mensen ons willen helpen om wederom een winnende auto te bouwen, want de beker moet na twee 2de plaatsen weer terug naar Delft”. In oktober racen de zonnewagens dwars door Australie, van Darwin in het noorden naar Adelaide in het uiterste zuiden.   

Om Nederlands’ trots weer naar de winst te brengen steunen ook Minister Kamp, Staatssecretaris Dekker, Diederik Samsom, André Kuipers, Jort Kelder, Alexander Pechtold en anderen het team. Alle crowdfunders worden uitgenodigd voor een exclusieve presentatie van de nieuwe wagen deze zomer, waar zij als eerste in Nederland zien hoe de nieuwe zonnewagen rijdt. Daarnaast kunnen zij een kijkje achter de schermen nemen in de high-tech werkplaats, een zonnecel ontvangen, een Nuna-bouwpakket krijgen of een Masterclass van The Great Game of Business krijgen.

Help Nuna7 naar de winst op: www.oneplanetcrowd.nl/project/nuna-7!

oneplanetcrowd

Oneplanetcrowd

Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer