Manuel Cayre, mede-oprichter van Mobypark, heeft een duidelijk doel: het aantal kilometers zoekverkeer naar een parkeerplaats in de Nederlandse binnensteden terugbrengen naar nul. Hoe? Door er voor te zorgen dat alle parkeerplaatsen die er bestaan toegankelijk worden voor iedereen en vooraf gereserveerd kunnen worden. Mobypark is gestart in 2014 en het gaat de startup voortvarend. Via Oneplanetcrowd, een crowdfundingplatform dat zicht richt op ondernemingen met een duurzame en sociale impact, hopen ze met behulp van crowdfunding financiele steun te verwerven om hun duurzame plannen een vervolg te geven.  

Waarom Mobypark?
Manuel: “We parkeren onze auto zoals we dat deden in de jaren ‘50: “Nagenoeg iedere automobilist die zijn of haar auto wilt parkeren in de stad rijdt simpelweg naar de stad toe en zoekt naar een beschikbare parkeerplaats. Om een voorbeeld te geven; in Amsterdam wordt er dagelijks 50.000 kilometer gereden en 30% verkeersoponthoud veroorzaakt omdat automobilisten op zoek zijn naar een parkeerplaats. Rondjes rijden, keren, langzamer rijden, het veroorzaken van stress.. Hier moet een einde aan komen. Met Mobypark willen we het milieu jaarlijks 16.000.000 km aan uitlaatgassen besparen en iedere automobilist 20 minuten aan kostbare tijd teruggeven. Met Mobypark reserveer je vanaf nu een parkeerplaats zodat je niet meer hoeft te zoeken. 

Wat doet Mobypark
De Airbnb voor parkeerplaatsen is aan de weg aan het timmeren van sociaal en duurzaam ondernemen. Een fenomeen dat reeds bekend staat als de deeleconomie. Manuel: “We verbinden simpelweg automobilisten met parkeerplaatsen van hotels, bedrijven en particulieren. Met onze website en app zorgen we er voor dat iedereen deze parkeerplaatsen online kan reserveren en betalen. Met Mobypark bespaar je op je parkeerkosten en lever je een positieve bijdrage aan je eigen tijd en aan het milieu.”

Waarom is Mobypark anders?
Manuel: “We bereiden alles goed voor, van onze vlucht tot aan het boeken van een hotelkamer. Dus waarom doen we dat niet met de manier waarop we onze auto parkeren? Parkeren is een lokale behoefte en we willen iedere automobilist duidelijk maken dat je vanaf nu niet meer hoeft te zoeken naar parkeerplaatsen in de stad. Er zijn voldoende hotels op A locaties die hun parkeergelegenheid beschikbaar stellen.” In januari van dit jaar heeft Mobypark de Automotive Innovation Award gewonnen omdat ze met een baanbrekend model ‘leven blazen in dood kapitaal’.  

Crowdfunding voor een leefbare stad
Manuel: “Een van onze belangrijkste doelstellingen is om steden leefbaar te maken en leefbaar te houden. Met 8.000.000 auto’s in Nederland is nog veel winst te behalen als je kijkt naar het gedrag van automobilisten. Laten wij op het gebied van parkeren hier een voorloper in zijn. We hebben nu 17.000 leden in Nederland en we we willen binnen vijf jaar Europa veroveren. We hebben er alle vertrouwen in dat de crowdfunding succesvol gaat worden zodat we onze beloften kunnen realiseren en dat we parkeren in een nieuw jasje kunnen steken. Met Mobypark ben je zeker van een duurzame investering!” Investeer in deze onderneming binnen de deeleconomie en word mede-eigenaar van deze duurzame onderneming.

 

oneplanetcrowd

Oneplanetcrowd

Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer