Gijsbert van der Sleen, de oprichter van Discovered, heeft een duidelijk visie op armoede en hoe je dat met ondernemerschap kan bestrijden. Unieke handgemaakte producten direct van de maker kopen zorgt voor positieve impact. Dat is wat Discovered mogelijk maakt. Na een lange carrière in online advies & e-commerce kreeg Van der Sleen het idee voor Discovered eind 2012. Samen met het Rotterdamse Enviu, dat gespecialiseerd is in het starten van bedrijven die impact willen realiseren, begon hij zijn idee uit te werken tot de start-up die het nu is.

Waarom Discovered?
Gijsbert van der Sleen: “Wereldwijd leven 1 miljard mensen van de producten die ze met de hand maken. Zij verdienen nu een gemiddeld inkomen van rond de 3 dollar per dag. Dit zijn geen zielige mensen, maar kleine ondernemers die het beste willen voor zichzelf en hun gezin. Veel van de unieke producten die zij maken zijn in Nederland en in andere westerse landen niet verkrijgbaar. En als ze dat wel zijn, dan houden makers door de vele tussenpersonen (te) weinig marge over. Als je daar over nadenkt weet je dat het anders kan en moet. Aan de ene kant van de wereld heb je ambachtslieden als Mrinalika Jain uit Jaipur. Zij is traditioneel geschoold en maakt handbeschilderde theepotten. Om te kunnen groeien moet zij meer producten verkopen, het liefst tegen een betere prijs. Ze zou heel graag internationaal verkopen maar weet niet hoe. Simpelweg heeft zij niet de toegang tot de middelen en de ondersteuning om dit te doen. En aan de andere kant van de wereld wonen bewuste consumenten, die graag in contact zouden komen met Mrinalika en de producten die zij maakt maar die haar simpelweg niet kunnen vinden, tenzij ze naar India gaan. Discovered brengt deze behoeftes bij elkaar. Onze missie is om de manier waarop ambachtslieden toegang hebben tot de internationale markt te veranderen. Hiermee realiseren wij impact voor de ambachtslieden, hun gezin en hun omgeving.”

Wat doet Discovered?
Discovered is nu een online marktplaats waar artisans (ambachtslieden) uit opkomende markten zelf hun handgemaakte producten direct aan de eindgebruiker verkopen. Mooie producten met een goed verhaal. Door zonder tussenpersonen te verkopen, krijgt de maker meer voor haar producten. En door meer te verkopen ontstaan nieuwe banen. Wij stellen de middelen ter beschikking om zelfstandig een gratis online winkel op Discovered te openen. Waar nodig, organiseren wij lokale ondersteuning. Bijvoorbeeld door het geven van training over hoe online te verkopen. Wij groeien naar een platform dat ook het doorgroeien als kleine onderneming mogelijk maakt. Hierbij moet je denken aan het verlenen van micro-krediet of crowdsourcing voor groei.

Waarom is Discovered anders?
Discovered gelooft dat zakendoen meer is dan alleen maar winst maken. Zij willen op een zakelijke manier een positieve bijdrage leveren aan het verminderen van de armoede. Zij denken dat het stimuleren van ondernemerschap een hele goede manier is om blijvende resultaten te halen en dromen ervan om binnen 10 jaar 1 miljoen mensen positief te kunnen raken.

Crowdfunding voor een mooiere wereld. 
Discovered is uitgegroeid van idee tot een online marktplaats waarop artisans uit 19 verschillende landen ruim 3.000 producten aanbieden. Om meer mensen kennis laten maken met Discovered en de mooie producten en de verhalen van de artisans erachter, zijn zij een campagne gestart op Oneplanetcrowd, een crowdfundingplatform dat zich richt op ondernemingen met een duurzame en sociale impact. Daar biedt Discovered een waardebon aan: "Cadeautje is onderweg”. Deze kan je cadeau geven of zelf besteden.

Koop de waardebon tijdens de campagne en je krijgt een mooie korting. Je kan meedoen tot 31 juli. Ben je benieuwd wat je allemaal kan kopen? Neem dan een kijkje in de webshop van Discovered. Doe mee met de crowdfundingcampagne op Oneplanetcrowd en maak de wereld een beetje mooier. Together we fund the future! 

oneplanetcrowd

Oneplanetcrowd

Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer