Partnerbericht

Covid-19 heeft een lelijk staartje

Nu dat we (bijna) allemaal in isolatie zitten, heeft ieder van ons voldoende tijd om na te denken. In plaats van onszelf angst in te praten, kunnen we beter beginnen met het plannen van de toekomst. De kans is namelijk groot, zeer groot, dat je deze pandemie overleeft, maar de gevolgen van deze wereldwijde crisis moet je ook maar zien te overleven.

Corona knaagt aan de economie

Wat kunnen we verwachten? In Nederland is al duidelijk dat sommige winkels, zoals supermarkten, de druk niet meer aankunnen, terwijl andere de deuren sluiten. Veel boetiekjes, restaurants, reisbureaus en vliegtuigmaatschappijen zitten in de problemen. Sommige zullen met hulp van de overheid weer overeind kunnen krabbelen, maar andere bedrijfsnamen zullen voor eeuwig in de vergetelheid geraken, verzwolgen door het onzichtbare coronamonster. Wat gebeurt er dan? De economie stort in. Erg triest, want we waren net de vorige economische crisis te boven en die begon in 2008! Waar deze crisis eindigt, is moeilijk in te schatten, maar covid-19 zal zeker een zeer lange staart hebben. Waarom moet je daar nu over na gaan denken, vraag je je misschien af. Dat zaait toch juist nog meer paniek? Dan kun je net zo goed je toevlucht zoeken in al het fake news! Think again! Bewustzijn zal je helpen om nu al te handelen, zodat je de gevolgen van de instortende economie gedeeltelijk kunt omzeilen. 

 

Budgetteer, budgetteer, budgetteer!

Als je bijvoorbeeld weet dat je in de toekomst misschien geldproblemen gaat krijgen door het covid-19-staartje, is het nu de tijd om te budgetteren. Het wordt je zelfs enigszins makkelijk gemaakt, want je gaat nu niet naar je favoriete restaurant en je struint ook niet de winkelstraten af, opzoek naar dat ene paar schoenen dat je absoluut niet nodig hebt. Zie dit als de tien seconden voorsprong die corona je geeft om je geldzaken op orde te krijgen. Budgetteren vervolgens door bijvoorbeeld je autoverzekering onder de loep te nemen. Of wat dacht je van een bezoekje aan de energievergelijker? Doordat je nu 24/7 thuis bent, kun je een hogere rekening verwachten (ten minste, zodra de pandemie voorbij is en er weer een mannetje durft aan te bellen om je meterstand op te nemen). Dit is dus het moment om een goedkoop energiecontract aan te gaan en een klein beetje zuinig aan te doen. Het eerste lentezonnetje heeft al door de wolken geschenen, dus je hoeft echt niet een half uur lang onder een gloeiendhete douche te staan. Doe je toekomstige zelf een plezier en budgetteer, zodat je niet enkel covid-19, maar ook zijn staart overleeft.